Den magiska blandningen som förbättrar matsmältningen & ökar immunförsvaret!

on
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är img_20210120_204252_255.jpg


I det här inlägget får du den perfekta mixen av kryddor, örter som hjälper matsmältningen. Den här blandningen är bra mot alla möjliga typer av magproblem, förstoppning, diarré, halsbränna, magont, uppblåshet, aptit. Den är även bra när man inte har problem också eftersom den hjälper upptaget av näringsämnen, samt att den ger kroppen massa antioxidanter och stärker immunförsvaret.

Den här blandningen kan du strö på maten för att hjälpa matsmältningen, öka upptaget av näringsämnen, minska risken för att bli dålig av de du äter. Du kan blanda ner den i sallader, smoothies, soppor, eller även koka i den om du t. ex kokar bönor så blir bönorna eller linserna mer lättsmälta om du har i lite av den här blandningen i kokvattnet. Det är även en god kryddmix du kan tillsätta lite mer av i grytor t. ex för att få en god smak, lite som en curryblandning, eller okej, nästan iallafall 😉

Man kan också ta den här blandningen i enbart varmt vatten (ev. lite honung där i också) vid behov för att boosta sitt immunförsvar, sin matsmältning, eller om man fryser- den är värmande och go för kroppen!

Blandningen innehåller lika delar av vardera kryddor, så gör så mycket du vill, men ta lika del av varje krydda och blanda dem väl innan du lägger ner det i burken. Jag föreslår att du tar ½-1 msk av vardera första gången du gör blandningen så blir det en liten sats som du kan känna in först innan du gör större satser.

De kryddor (alla torkade och malda) du ska blanda är:
Ingefära– stimulerar saltsyreproduktionen, ökar salivproduktion och reglerar aptit oavsett om du har för stor eller för liten aptit.
Gurkmeja– Motverkar inflammation, vilket gynnar magen då det lätt blir inflammationer där i samband med måltider. Gurkmeja hjälper även levern i sitt reningsarbete samt att det ökar upptaget av proteiner. Skyndar på matsmältningen.
Kardemumma– Motverkar gaser, uppblåsthet och har en lugnande effekt på magen. Har en värmande effekt.
Malen koriander– Liknande som kardemumma men har en mer kylande effekt vilket gör att dessa två kryddor balanserar varandra perfekt och stärker dess kraftfulla egenskaper när du kombinerar dem.
Spiskummin– Ökar enzymproduktionen, salivproduktionen, ökar matsmältningskraften, motverkar malabsorbtion, verkar lätt vätskedrivande vilket snabbar på matsmältningen samt minskar risken för att bli svullen.

Och yes, kombinera dessa kryddor, lika del av vardera, dem kompletterar varandra allihop och gör magier för kroppen!

1 krm-1 msk är en lagom portion, börja lite och känn efter hur du reagerar. Märker du ingen skillnad- öka dosen.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.