Rawfoodbakelser med kokoskräm & banan

on

Här kommer ett enkelt och snabbt recept på en läcker bakelse som passar bra som dessert eller något för den fikasugne…



Till pajdegen behöver du:
3/4 dl solrosfrön/ 1/4 Cup sunflowerseeds
1 msk carobpulver (man kan ta kakao istället om man vill)/ 1 TBS carobpowder
3 färska dadlar/ 3 fresh dates
En liten nypa äkta vaniljpulver (valfritt att tillsätta denna smakförhöjare)/ a pinch of vanillabeanpowder
En nypa salt (valfritt att tillsätta denna smakförhöjare)/ a pinch of salt

Till fyllningen behöver du:
3 msk kokoskräm* eller kokosyoghurt eller för ett icke-raw alternativ- färdigköpt kokosgrädde/ 3 TBS coconut cream
½ banan (Den ska vara gul, inte grön, och inte heller brunprickig, för mjuka/mjöliga bananer passar/ inte i detta receptet)/ ½ banan
1 tsk honung (byt ut till lönnsirap om du inte äter biprodukter)/ 1 tsp honey (or maple syrup)
Kokosflingor och bipollen (uteslut om du inte äter biprodukter) att toppa med/ coconut flakes and beepollen as a garnish

Gör så här:
Kör alla ingredienser till botten i matberedaren till det liknar en deg. Dela upp degen i två runda bollar som du sedan plattar ut, och viker upp kanterna så att det liknar två små pajformar. Om dina dadlar var väldigt kletiga så kan pajdegen också kännas lite klistrig, isåfall kan du tillsätta lite malda solrosfrön, mandelmjöl eller kokosmjöl, eller varför inte mer carob om du vill ha en intensivare carobsmak i pajformen! Fyll pajformerna med kokoskräm. Skiva banan så tunt du bara kan och lägg på. Toppa med honung (eller lönnsirap) och strö på kokosflingor och bipollen (om du äter det). Servera!


*Raw kokoskräm gör du enkelt i din mixer genom att mixa färskt kokoskött från unga kokosnötter (finns här att köpa) med pyttelite kokosvatten till en kräm. Man kan köpa färdig kokosgrädde också, men då är det inte helt raw. Man kan också använda sig av kokosyoghurt istället.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.