
Ljuvligt ärtsmör!
Det här är ett (tro det eller ej) smörigt recept med ärtgroddar! Har du problem med histamin ska du definitivt testa ärtgroddar då dem innehåller DAO som är ett viktigt enzym. Ärtgroddar innehåller även aminosyrorna vi behöver och är rika på vitaminer och mineraler! Viktigt att du köper torra ärtor som inte är halverade/ skalade eftersom dessa inte går att grodda. The secret är nämligen groddningen, som jag skriver om längre ner.
Se på den här videon för att se exakt hur man gör: https://www.youtube.com/watch?v=ZtcRC-WsFAI
Hur man gör rawfood smör på ärtor!
Mixa groddade gröna ärtor i en matberedare med tillräckligt olivolja eller Camelinaolja (klick) tills det är slätt. Du kommer behöva stanna matberedaren ett par gånger för att putta ner det som åker upp på kanterna med en slickepot eller sked. Jag använde cirka 2,5 dl gröna ärtor (torra ärtor, som jag sedan blötlagde 24 timmar och groddade till svansen va lika stor som ärtan, ca 2 dagar), och jag behövde ca 1 dl olja). Jag tillsatte grönt salt efter smak, men du kan använda vilket salt du vill, havssalt, himalaya salt (svart salt blir toppen om du har!), celtic salt etc… men liksom bara dessa 3 ingredienser ärtgroddar, olja och salt, gör det så smörigt och gott, du måste bara prova!!
Vill du ha lite mer härlig sommarläsning och komma igång mer med rawfooden under semestern? Kolla in å ladda ner mina e-böcker här: https://payhip.com/rawveganse
Pappersböckerna finns här https://rawvegan.se/category/kop-mina-bocker/
ENGLISH!
Raw vegan butter recipe!!!
Blend sprouted green peas in a food processor with enough olive oil to make it smooth. I used around 1 cup green peas (dry pea measurement, I then sprouted them), and I needed almost 1/2 cup olive oil). I added (green) salt to taste. Nothing else because I wanted it to be neutral. Just these 3 ingredients make it superflavorful and actually buttery, you have to try!!!