Örtig palsternackspaj på sesambotten

on

palsternackspajj2

Till botten behöver du:

1,5 dl svarta sesamfrön (funkar med vita också, men vi vill ju ha färgen!!)
1,5 dl mandlar
0,5 dl linfrön
0,5 dl kokosmjöl
½ tsk maca (kan uteslutas men den lilla macamängden gör att den får en ”bakad känsla”
¾ tsk örtsalt
3 dadlar
1 msk kokosolja
½ tsk torkad koriander

Till fyllningen:



3 avokados
1 selleristjälk
1 grön paprika
200 gram skalad palsternacka
2 klyftor citron
1 klyfta vitlök
1 msk torkad persilja
1 msk torkade korianderblad
1 msk torkad körvel
1 msk gräslök
½ tsk örtsalt

Topping:

1 röd paprika
1 salladslökstjälk
ca 1 msk svarta vinbär (frysta är perfekt)

Gör så här:



Börja med pajbotten. Blötlägg sesamfrön och mandel i en skål och blötlägg linfröna i en annan ett par timmar eller helst över natten. Skölj dem sedan noga i ett durkslag och lägg i matberedaren. Linfröna kommer ha bildat ett slem men försök skaka bort lite av vätskan i durkslaget. 
Blanda sedan ner resten av ingredienserna i matberedaren och kör allt till det är väl finfördelat, tryck därefter ut i en pajform.

Kör alla ingredienser till fyllningen i matberedaren till dem är finfördelade. Bre ut över pajdegen och strö över hackad paprika, salladslök, svarta vinbär.

Ät och njut, känn hur ögonen blir helt till sig av färgerna, och titta på de fina vitaminerna som hoppar runt. Pajen är ganska tung och det passar därför bra att servera den tillsammans med sallad eller lite alfagroddar.

palsternackspajjpalsternackspaj1

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.