Carobhini-tryfflar!

carobhini

Dessa är perfekta att ha som godis, nyttiga och goda och mycket lätt att bara norpa en ur kylen när suget sätter in! Att förvara dem i kylen är de bästa eftersom det lätt kan bli kladdigt om dem står framme för länge, detta är på grund av att dem innehåller kokosolja, som har sin smältpunkt redan vid ca 24 grader. Vill du så kan du byta ut kokosoljan mot smällt kakaosmör, då klarar dem temperaturer bättre eftersom kakaosmöret smälter runt ca 35 grader. Men personligen gillar jag den isiga känslan kokosolja ger, och tillsammans med tahinin som ger ifrån sig en stark sesamsmak gifter det sig väldigt fint!

  • 

1 dl kokosolja (med smak), smällt
  • 

0,5 msk raw tahini*
  • 3 msk carob
  • 1 msk kakao
  • 1,5 msk cocossirap (agave funkar de med, men cocossirap är bättre för blodsockret och hyn)
  • ½ tsk vaniljpulver
  • en nypa salt

 

Topping: Torkat bovete (får du genom att först blötlägga bovete och sedan torka i ugnen ett par timmar till det blivit krispigt), kakaonibs, gojibär

Blanda alla ingredienser till tryffeln och häll upp i formar. Toppa med strösslet och låt stelna i kylen.

En kommentar Lägg till din

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.