Raw blomkålsris med persilja, basilika & citron

on

Blomkålsris kan vara riktigt torrt och trist, eller så kan det vara fantastiskt gott. Här kommer ett recept på ett som är fantastiskt gott!

Receptet räcker till 2-3 personer och du behöver:

– 1 mellanstort blomkålshuvud/ 1 medium cauliflower
– 1 msk fryst basilika/ 1 TBS frozen basil
– 1/4 dl torkad persilja (eller färsk, hackad i en större mängd om du har)/ 2 TBS dried or fresh parsley
– 2 klyftor vitlök, pressade/ cloves of garlic
– 1 tsk örtsalt/ 1 tsp herbal salt
– 1 citron, skal och saft/ 1 lemon, zest & juice
– 3 msk olivolja/ 3 TBS olive oil
– svartpeppar/ black pepper

Gör så här:

Kör blomkålshuvudet i matberedaren till det blir finfördelat i samma storlek som ris ungefär. Här verkar många recept jag sett på blomkålsris hävda att det är klart- det ser ju ut som ris! Men smaka på det. Smakar det något? Nej, i alla fall inte för någon som inte är van vid rawfood eller för barn, så nu ska vi göra något riktigt gott istället, nämligen blanda ner resten av ingredienserna i matberedaren och köra en liten stund till! Smaka på det nu. Smakar det något Och ja, har du haft i alla ingredienserna så är det hur gott som helst! Man skulle kunna äta direkt ur matberedaren, men något som är väldigt gott är att lägga upp det på en tallrik/tallrikar och äta ihop med avokado och gurka, nåt mer behövs inte, saftigt och smakrikt som det är!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.