Raw Gurk & zucchini nudlar i mango/kokossås

on

Young coconut. Finns det något godare tro? Det kan vara lite svårt att få tag på, men i asiatiska affärer och i vissa större mataffärer kan man hitta det! Om du hittar en kokosnöt, köp den direkt, njut av de supernyttiga kokosvattnet som är fullt av elektrolyter och mineraler, känn hur kroppen verkligen återfuktas av detta magiska vatten… och sen använder du kokosköttet till att göra den här underbara, fräscha och uppfriskande nudelrätten! Det är inte många ingredienser som behövs och den är enkel att göra, så fram med matberedaren, och släng i:

– Köttet av 1/3 young coconut*
– 1 färsk mango
– ½ gul paprika
– 1 tumme ingefära
– 1 droppe DoTerra lemongrass**

Mixa till en slät och krämig sås, häll ur hälften av såsen i en skål. Lägg i en näve spenat med resten av såsen i matberedaren och mixa det slätt. Nu har du fått två olika såser, eller nästan samma… bara att den ena är grön och den andra gul! Kul va? Varva nu detta med nudlar vevade i en spiralizer, eller med skalkniv om du inte har spiralizer, jag använde 1 gurka & 1 zucchini. Gillar blandningen av just dem, konsistenserna är roliga att blanda! Annars funkar kelpnudlar, morotsnudlar, eller så tar du 2 gurkor eller 2 zucchinis istället! Jag toppade min tallrik med lite lökgroddar & alfa, mycket gott! Kan annars tänka mig det är fint att toppa med lite mungbönsgroddar om man vill toppa med något! 🙂

*Skulle du mot förmodan inte få tag på unga kokosnötter, går det bra att använda torkad kokos istället, (ca en knapp 3/4 dl isåfall) men du får köra matberedaren längre, skulle du inte vilja använda kokos funkar det med blötlagda cashewnötter också!

**Jag älskar citrongräs, det används mycket i Asien och ger rätten en känsla precis som om man vore utomlands. Har du inte denna fina oljan kan du köra en bit färsk istället eller så kan du även utesluta citrongräs också, eftersom det blir väldigt gott utan med. Jag använder DoTerras eteriska olja eftersom den är så god och har massor av hälsoeffekter, bl a hjälper den musklerna till återhämtning, bra för matsmältningen, mot irritationer på huden, lugnande, bra mot stress, mot inflammationer, bra för imunförsvaret mm.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.