Lenaste chokladglassen någonsin! Raw choklad & papaya glass

Den här konsistensen gör att man bara dregglar! Tänk dig en chokladkaka, som är så där härligt len i konsistens, och så tänker du dig en sådan fast i glassform. Papayan med sin härliga konsistens gör att den här glassen känns riktigt lyxig! Ihop med en hint av banan och dess krämighet smälter det ihop så fint.


Fryst papaya kan man få leta efter, men däremot finns det på coop, dem säljer något de kallar ”smoothiemix”, det enda som den innehåller är papaya, mango och ananas, alltså kan du köpa en sådan, ta ut så många papayabitar du ska ha och spara resten av frukterna till ett annat tillfälle, eller så köper du färsk papaya om du hittar och fryser in i små bitar.

20150611_160019Till en portion behöver du:

– 150 gram fryst papaya/ 150 grams of frozen papaya
– 2-3 väl mogna bananer/ 2-3 ripe bananas
– 1,5 – 2 msk raw kakaopulver (alt. carob)/ 1,5-2 TBS raw cacaopowder
– 1 krm äkta vaniljpulver 1/3 vaniljstång/ 1/3 vanilla bean

Gör så här:

Kör alla ingredienser in matberedaren tills papayan är finfördelad och det liknar mjukglass i konsistensen. Ät direkt!! 😀

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.