Raw jordgubbstårta till midsommar!

on

Vad är en sommar utan jordgubbstårta? Och vad är en midsommar utan jordgubbstårta? Eller vad är en födelsedag utan jordgubbstårta för de personer som fyller år på sommaren? Här kommer ett recept till dig att imponera på för din familj och dina vänner!
IMG_20150606_15354920150606_114436Gott
Nyttigt
Somrigt
Sött
Lyxigt

Jordgubbigt
Mäktigt
Smakrikt
Ljuvligt
Vackert
Krämigt
Saftigt
…Och aldeles underbart!

Tårtan sker i tre steg, du börjar med att göra en kakbotten där du kör följande ingredienser i matberedaren till det är finfördelat och trycker sedan ner i en springform:

– 2 dl mandlar/ 0,8 Cup almonds
– 1,5 dl kokosflingor/ 0,6 Cup coconut flakes
– 7 dadlar/ 7 dates
– 1 tsk äkta vaniljpulver/ 1 tsp vanilla bean powder
– 2 tsk lucuma (valfritt men ger en len å fin konsistens)/ 2 tsp lucuma powder
– en liten nypa salt/ a pinch of salt

När du tryckt ut botten i pajformen är det dags för lager 2, och till den behöver du:

– 2 dl kakaosmör/ 0,8 Cup almonds
– 7 dl cashewnötter/ 2,8 Cup cashew nuts
– 5 msk honung/ 5 TBS honey
– saften från 1 citron/ 1 lemon, the juice
– 1, 5 dl vatten, rumstempererat/ 0,6 Cup water
– 1 tsk vaniljpulver/ 1 tsp vanilla bean powder
– 1 msk lucuma (valfritt men ger en gräddig smak och len konsistens)/ 1 TBS lucuma powder

Gör så här:

Blötlägg cashewnötterna minst en halvtimme i förväg i rikligt med vatten i en skål. Finhacka kakaosmöret (för att det ska gå snabbare att smälta) och sätt in det i ugnen på 42 grader (eller lägsta temperatur, ca 50 grader om du har vanlig ugn) och låt stå till det smält helt. Du kan också smälta kakaosmöret försiktigt i vattenbad, men vill du vara säker på att det fortfarande är raw är det bättre i ugnen. Häll av vattnet från cashewnötterna och kör alla ingredienser utom kakaosmöret i matberedaren eller mixern till det är helt slätt. Kör sedan ner de smälta kakaosmöret och mixa till det är väl blandat med resten. Häll nu smeten över pajformen.

Nästa 3: ca 200 gram skivade jordgubbar som du lägger över kakan. Ställ i frysen medans du gör nästa lager:

Lager 4: Det här lagret kan du hoppa över om du inte får tag på agarpulver, eftersom kakan redan nu är så vacker och god, men har du agarpulver hemma, gör detta lager!! De förhöjer verkligen tårtan både i smak och utséende. Den härliga lite geléaktiga & syrliga fyllningen gör sig så fint med den gräddiga och krämiga cheescakefyllningen! Samt att det blir otroligt läckert när du skär i tårtan, jordgubbskivornadu lagt emellan är ju så vackra… hur som helst till lager 4 behöver du:

– 0,5 dl kokosolja, smält/ 0,2 Cup coconut oil
– 5 dl jordgubbar, ej kylskåpskalla (för då stelnar smeten för snabbt!!)/ 2 Cup strawberries
– 6 dadlar/ 6 dates
– 1 msk agarpulver + 1,25 dl vatten/ 1 TBS agar agar powder+0,5 Cup water

Gör så här:

Kör jorgubbar och dadlar i matberedaren till finfördelat. Koka upp vatten och agarpulver i en kastrull, vispa hela tiden i ca 5 min till det tjocknar något, häll sedan i agarblandningen i matberedaren tillsammans med kokosoljan och kör till det är väl inblandat. Och nu får du vara snabb med att hälla smeten över tårtan och bre jämt över då den stelnar ganska snabbt! Toppa sedan tårtan med mer jorgubbar! Låt stå i kyl ett par timmar innan servering eller frys den lite innan om du vill att den ska vara lite halvt glassig istället för cheescakeig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.