Raw spenatlasagne med timjan, svamp & avokado/paprikasalsa

on

20150613_124517
Tidigare gjorde jag ett väldigt gott recept på lasagne (har du missat det, klicka här) utan konstigheter. Här kommer ytterligare ett recept på lasagne som även det är utan massa konstigheter. Utan konstigheter och med hjälp av frukt, grönsaker och kryddor kan man få en otrolig bra variation. I det här receptet finner du en blandning av zucchini & gurk ”lasagneplattor” vilket ger två olika roliga konsistenser, samt att jag använt mig av två fantastiska röror och även lite ”kött” i form av svamp!

Du behöver:

Till lasagneplattorna:
– 1 gurka/ 1 cucumber
– 1 zucchini/ 1 zucchini

Fyllning 1:
– 300 gram färsk spenat/300 grams of fresh spinach
– 1 avokado/ 1 avokado
– 3 selleristjälkar/ 3 celery stalks
– 1 klyfta vitlök/ 1 clove of garlic
– 2 tsk timjan/ 2 tsp thyme
– 1 klyfta citron/ a splash of lemon juice
– ev. havssalt (jag hoppade detta då jag tyckte sellerin gav en god salt smak i sig, så smaka innan du saltar!)/ sea salt if wanted

Fyllning 2:
– 1/3 zucchini/ 1/3 zucchini
– 2 röda paprika/ 2 bell peppers
– 1 avokado/ 1 avocado
– Rivet skal från 1 citron, samt 2 klyftor pressad citron/ lemon zest from 1 lemon+ juice of 1/4
– örtsalt/ herbal salt

Vad du mer behöver mellan lagren är:
– 4 champinjoner/ 4 mushrooms
– 1 röd paprika/ 1 bell pepper

Gör så här:
Gör lasagneplattor av gurka & zucchini genom att hyvla dem med en osthyvel, massera ev in lite olivolja, citron och havssalt om du vill. Lägg åt sidan. Gör därefter första fyllningen genom att köra alla ingredienser i en matberedare till det är slätt och krämigt. Lägg i en skål. Gör sedan andra fyllningen genom att köra alla ingredienser till den i matberedaren, men kör inte för länge då vi vill att det ska vara lite bitar, det ska mer likna en salsa än en röra. Börja nu montera ihop lasagnen genom att lägga ut zucchiniplattor, 1/3 av den gröna röra, skivad svamp, lasagneplattor, grön röra, skivad svamp, röd röra, lasagneplattor och avsluta med att toppa med resterande grön röra med en fet klick röd röra ovanpå, kanske lite broccoligroddar på toppen också eller alfa groddar om du vill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.