Bubblande blåbärs sorbét till sommarens festligheter!

Imponera på dina gäster när du häller upp kombucha över den läskande blåbärsglassen i läckra glas, det pyser och bubblar, väldigt festligt och vackert! Perfekt till sommarens festligheter! Den här läckra förrätten/ alternativ till fördrink (fika, frukost eller dessert, när du vill..!) är inte bara läcker och supergod utan ger dig även massvis med näring och positiva hälsoeffekter!

– Blåbär boostar dig med massor av antioxidanter!
– Kombucha boostar dig med nyttiga bakterier, enzymer, B vitaminer och C vitamin. Kombucha boostar även imunförsvaret eftersom ca 80 % av imunförsvaret sitter i magen. Att dricka kombucha innan maten gör att du får ökat upptag av näringsämnen och matsmältningen kommer att fungera bättre.
– Kardemumma innehåller massvis med antioxidanter, är en antiinflammatorisk krydda och hjälper matsmältningen.
– Vanilj gör att man blir klarare i huvudet, påverkar humöret till det positiva, även detta är rikt på antioxidanter.

Till 4 små glas (eller 2 större om du vill göra det mer som ett mellanmål eller enkel frukost) behöver du:
250 gram frysta blåbär (1 paket)/ 250 grams of frozen blueberries
½ tsk kardemumma/ ½ tsp cardamon
½ tsk äkta vanilj/ ½ tsp vanillabeanpowder
3-4 färska dadlar/ 3-4 fresh dates
ca 5 dl kombucha i valfri smak, ingefära rekommenderas. Jag föredrar Erica Palmcrantz Aziz Nicekombucha som är utan tillsatser och otroligt god!/ 2 Cups of kombucha (ginger flavor to prefere!)

Gör så här:
Kör alla ingredienser i matberedaren förutom kombuchan tills det är en glass/ sorbét liknande textur. man behöver stanna maskinen ibland för att putta ner det som åker upp på kanterna. Klicka i glassen i läckra glas och häll långsamt över kombuchan framför gästerna, servera direkt! Kanske med ett läckert sugrör och en långsmal sked!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.