Choklad & jordgubbspudding när du vill prestera, innan träning, jobb etc


Den här puddingen/ smoothien (beror å hur mycket vätska du har i) är klockren när du vill prestera på topp, kakao, maca de naturliga sockret från jordgubbar och dadlar, hälsosamma fettsyror bidrar till ökad hjärnaktivitet, att man tänker klarare, men macapulver och chiafrön har även en effekt på uthålligheten- alltså är den här puddingen/ smoothien en perfekt innan-träning-mat! Nog om att detta är nyttigt och har hälsoeffekter, du kan lika gärna äta den för nöjet, för ja, det smakar gudomligt gott! Mellis, fika, frukost, efterrätt, välj du, ät och njut!

Du behöver till en portion:
1/3-½ paket frysta tinade jordgubbar
1-2 färsk aprikos eller 2-4 färska dadlar
1,5 msk chiafrön
1 tsk kanel
1,5 msk (raw) kakao
½ msk macapulver
1-2 msk kokossmör (kan ersättas till nötsmör eller en klick kookosyoghurt)
en nypa salt
1-2 dl vatten

Gör så här:
Mixa alla ingredienser i en mixer. Blanda i chiafröna och mixa lite till, antingen mixar du sönder chiafröna helt eller så behåller du dess textur. Smaken är som baken, olika! Välj det du tycker är godast! Sötman reglerar du med dadlar eller apriskoser utefter hur du vill ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.