Kurs & worshop vilda växter med Victoria & Dan

on


Den 17-18e Augusti är det dags för en vilda växter kurs med Dan Uhrbom & Victoria Vesterlund. För den som vill erbjuder vi även 5 timmars fortsättningskurs på söndagen!

Victoria är utbildad Raw Life Educator, hälso & livsstilsterapeut, health educator, rawfood kock, tränare, även fd elitidrottare. Hon är även receptkreatör och driver bloggen rawvegan.se och youtubekanalen Rawveganse samt har skrivit boken ”Näringstät & naturlig rawfood för alla”. Hon har under de senaste åren läst mycket näringslära. Hon har erfarenhet från både egna kurser och föreläsningar, och också i samarbete med Kristfrid Warner och Erica Palmkrantz Aziz på utbildningen Raw Life Education samt kurser med Dan Uhrbom som är en av Sveriges mest kunnige inom vilda växter och ekologi. Dan har skrivit boken ”vildväxande” och håller kontinuerligt kurser runt om i hela Norden inom ekologisk odling, vilda växter, fermentering, meditation, hälsa, rawfood och håller sig alltid väldigt uppdaterad kring dessa områden. Dan har varit som en förebild och lärare under flera år och bidragit till stor del med Victorias breda kunskap kring vilda växter, rawfood, självläkning, meditation, hälsa, och ekologisk odling. Eftersom Victoria även läst mycket på andra håll och kanter kompletterar dem sina nyuppdaterade kunskaper otroligt bra!
Den här kursen är för dig som vill förbättra din hälsa, eller bara lära dig mer om vilda växter och få smaka på naturens godsaker! Efter den här kursen kommer du ha mer kunskap i hur du kan äta billigare, rent utsagt gratis eftersom du kommer få förståelse hur mycket naturen faktiskt har att erbjuda samt att du kommer få testa på olika rätter med alla dessa nya ingredienser och också få recept såklart!

Preliminärt Schema
Lördag 17/8
Dan & Victoria kommer att visa ätliga växter från naturen som är i säsong, och vi kommer därefter tillsammans skapa recept med dessa gröna blad, smoothies, röror, kakor, crackers, tårta bl a som vi avnjuter tillsammans. Vi kommer gå igenom grunder för torkning av mat, expert tips hur man lyckas på bästa sätt med detta och vi kommer även fylla upp torkugnen med godsaker som vi sedan testar på dagen efter! Vi berättar om de gröna växternas betydelse för alla däggdjuren och människornas hälsa, dess näringsämnen och mikroorganismernas många roller. Vi pratar om de livsnödvändiga bakterierna och vi gör egen vegansk levande yoghurt. Vi kommer även göra surkål så glöm inte ta med dig 1 glasburk så att du kan få med dig hem för att fortsätta fermenteringen hemma!

Söndag 18/8
Dagen efter så talar vi mer om gröna blad och visar hur man på vintern kan använda färska råvaror från skogen. Vi lär oss även mer om förvaring, går djupare in på fermentering och vi kommer dessutom fermentera vilda blad som du även också kan få med dig hem och färdigfermentera, så 1 glasburk denna dagen också kan vara bra att ta med! Vi smakar av torkugnsmomenten vi gjort dagen innan. Vi gör tillsammans olika röror så som vegankaviar, groddhummus, tallkvist-pesto m.m som funkar lysande att använda året runt, det blir igen en inspirerande måltid även denna dag som vi äter tillsammans med crackers, och spännande kreativa & nyskapande tillbehör. Dessa två dagar tillsammans innefattar minst 30 olika recept som du kan fortsätta använda hemma och även få inspiration till varianter och tillbehör!
Vi kommer även att prata om infektioner, tungmetaller, gifter och sjukdomar, enkel fasta och detox i den mån vi har tid och intresse + hur vi kan påverka oss själva till ett bättre välmående. Vi avslutar dagen med en underbar efterrätt och en effektfull avsikts-meditation.

Under kursen kommer vi tillsammans ha en fin gemenskap då vi plockar, tillreder och lär tillsammans med en hel del praktiska moment och man kommer även få chans att ställa mycket frågor. Du kommer få testa på olika metoder för att få olika konsistenser, smaker mm med hjälp av handkvarn, matberedare, mixer, och andra olika verktyg man kan använda på olika sätt, samt att vi tillsammans avnjuter allt såklart!

Priser

Endast lördag:
Om du betalar anmälningsavgiften, 199 kr (kan ej återbetalas), innan den 3e Augusti är priset 999 kr. Efter den 3e Augusti är priset 1399 kr.
Både lördag & söndag:
17/8 & 18/8: 1499 kr om du betalar anmälningsavgiften 199 kr innan 3e Augusti (kan ej återbetalas), därefter är det ordinarie pris 1899 kr.
Obs! Söndagen är en fortsättningsdag av lördagen!

Tider
Dag 1: Lördag 17/8 kl 10.00 – ca 17.00
Dag 2: Söndag 18/8 kl 10.00- ca 15.00

Anmälan & Anmälningsavgift
För att anmäla dig så betalas anmälningsavgiften 199 kr till: swish 0730681205, Skriv ditt namn och mejladress i meddelandet. Resterande betalning kan ske kontant vid ankomsten eller om du väljer att betala hela summan på swish med en gång är det okej!
Platserna är begränsade så tveka inte med att anmäla dig i tid!

Adress
Vi kommer vara i Västra Frölunda i Göteborg, exakt adress mejlas ut efter att anmälan är gjord, skriv därför din mejladress i meddelandet när du anmäler dig!
Frågor?
Kontakta Victoria på v.ictoria.v@hotmail.com

Varma hälsningar Victoria Vesterlund & Dan Uhrbom

3 kommentarer Lägg till din

 1. Anna Frostin skriver:

  Hej, tyvärr bor jag i Stockholm men hade velat gå din kurs. Men har du inte skrivit en bok. Och iså fall vill jag köpa den.

  Gilla

 2. jamen det låtar ju spännande – jag är nybliven pensionär som är nyfiken på att lära mig mer om örter och alskens grönt att äta.
  hälsningar naturkonstnär Berit Kristiansen

  Gilla

  1. Victoria skriver:

   Underbart! Glädjer mig att höra 🙂 Håll utkik här på bloggen för nästa tillfälle, blir troligen en online kurs den 7e Juni, men mer om det läggs upp inom kort här på bloggen! 🙂 Varma hälsningar Victoria

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.