En vårlig smoothie att boosta upp sig med!


En härligt gul smoothie med syrlighet från havtorn, apelsiner och aprikoser (ja, om du hittar vilda aprikoser så är dem faktiskt lite syrliga i smaken). Bryt av syrligheten med vanilj, vilket gör smoothien mindre intensiv och mer mild och snäll i smaken. Den lätta bitterheten bryts av med maskrosblommorna och där har du helt plötsligt en välbalanserad, mild, smakrik smoothie. Skulle du inte hitta maskrosblommor kan du göra en grön smoothie genom att ersätta dem med en näve valfria gröna blad (eller maskrosblad) eller utesluta dem.

Till en gul läcker solskenssmothie behöver du:

5-10 maskrosblommor
1,25 dl torkade aprikoser (gärna vilda om du hittar)
3 apelsiner
1/4 tsk äkta vaniljpulver
0,75 dl havtorn (frysta går utmärkt!)

Gör så här:

Blötlägg aprikoserna (missar du detta är det inte hela världen…) ca 1 timme eller över natten. Skala apelsinerna och lägg ner dem i en mixer. Lägg i övriga ingredienser med och mixa tills det är helt slätt. Häll i mer blötlägnningsvattnet från aprikoserna för en mer flytande smoothie eller spara vattnet till något annat, eller drick upp det. Ha i så mycket vatten tills du tycker konsistensen är bra. Servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.