Blödande veganska (och raw) burgare ;)

on

Här får du de ultimata receptet på veganska, och raw burgare. Dessa burgare är baserade på aktiverade solrosfrön och grönsaker, ca hälften/ hälften vilket gör burgarna till en vinnare näringsmässigt. Smakmässigt så finns texturen och matigheten där och smakerna är precis så som en perfekt burgare ska vara, du behöver alltså inte köpa färdiga veganska burgare- de perfekta receptet finns här! Miljövänligt, nyttigt, gott, vackert, veganskt, raw, och matigt!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är burgare.jpg


Till ca 12 burgare behöver du:
4 dl solrosfrön
1 äpple
2 tomater
1,5 dl rödbetor i bitar
1 dl gul lök i bitar
3 selleristjälkar
1 msk paprikapulver
Ev. en nypa rökt paprikapulver eller chili chipotle om du gillar en rökig tuch (valfritt, blir jättegod smak utan detta med!)
1,5 msk misopasta (alt. tamarisoja eller 3/4 tsk salt om du inte har något av dessa, är du hardcore, kör du utan- det blir faktiskt gott!)
1/4 tsk hing asofoetida eller 1-1,5 tsk vitlökspulver (alt. lökpulver)
½ tsk torkad oregano
1 msk olivolja eller 2 msk mandelsmör (går att utesluta, men det ger en mindre fibrig känsla, balanserar smaker och ger bättre yta i ugnen)
2 tsk fiberhusk (går fint att utesluta, dock får du inte göra dom för tunna om du utesluter detta

Gör så här:
Blötlägg solrosfröna minst 3 timmar, men gärna över natten. Häll av vattnet och kör solrosfröna i matberedaren med resten av ingredienserna tills det är helt slätt, eller ja, så gott det går! Du kan behöva stanna maskinen ett par gånger för att putta ner smeten från kanterna. Klicka ut allt på plåtar med teflexpapper (använder du bakplåtspapper kan du ev. behöva smörja de lite innan). Gör biffarna i valfri storlek, men det blir ca 12 stora, men man kan göra mindre också.

Rawfood:
Sätt in dom i torkugnen på 60 grader i 1 timme, vänd biffarna så fort det går, ca efter 1-1,5 h och torka ca 4-5 timmar till. Om du använder vanlig ugn- använd varmluftfunktion och ha luckan lite öppen på glänt.

Ej rawfood:
Sätt in biffarna på 120 grader ca 45 min i din ugn, vänd dom när det gått ca en halvtimme.

Hamburgare?
Välj ett gott bröd, om du väljer att använda ett bröd som inte är rawfood, utan bakat- rosta det först och låt svalna. Bred på lite creme cheese på det. Lägg på salladsblad. Lägg därefter på burgaren, lite ketchup eller tomatssås, kanske färsk eller syrad gurka, lite mer sallad, och avsluta med en brödskiva och lite creme cheese.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.