Kaffe gelato (raw/vegansk & utan kaffe) recept

Som en nyttig Kaffe latte eller Cappuchino i glassform och utan kaffe!

Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är 206578568_493708491927404_7879924199008989676_n.jpg

Den här glassen är som en härlig mjukglass med en god kaffelik smak. Macapulvret gör den rik i smaken, en fyllig värmande känsla samt verkar uppiggande, medans cikoria pulvret (chickoryroot powder) gör mycket av kaffesmaken. För att få ännu mer en rundare finare kaffesmak har jag valt att lägga till valnötsmör eftersom valnötter lyfter fram den smaken.

För en portion behöver du:
250 gram fryst banan (frys in bananen i skivor och låt den helst frysas minst 24 timmar)/ 250 grams of frozen banana
2 tsk macapulver/ 2 tsp macapowder
1 tsk carobpulver/ 1 tsp carob powder
2 tsk cikoriarotpulver (finns i hälsokostaffärer, pigga butiken bl a säljer en med bra kvalité, länkar här/ 2 tsp chickoryrootpowder
1 msk valnötsmör*/ 1 TBS walnut butter
5 msk kokosvatten/ 5 TBS coconut water
2 tsk yaconsirap eller lönnsirap (valfritt)/ 2 tsp yaconsyrup or maplesyrup

Gör så här:
Kör alla ingredienser i matberedaren eller i en mycket stark mixer. När det är slätt och krämigt är det klart. Du kan behöva stanna maskinen ett par gånger för att putta ner från kanterna. Servera direkt och toppa gärna med lite yaconsirap eller lönnsirap om du vill!

*Om du inte har valnötsmör så kan du lägga i en näve valnötter istället (2-3 msk), men kör dom i maskinen innan du lägger i de andra ingredienserna först isåfall, så att det blir som ett mjöl, och sen lägger du i resten av ingredienserna när valnötterna är finfördelade.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.