Krämig vitlöksdressing/ sås

on


Det här är en superlen och krämig sås som du kan använda som salladsdressing, dippsås, sås till valfritt tillbehör, eller på mackan! Den är härligt mild men med en underbart god bitter smak från fröna som balanseras perfekt med mild avokado och kokosyoghurt samt syra från surkål och/ eller citron. Justera vätskemängden utefter vad du gillar och vad du ska ha den till! På mackan är en tjock sås att föredra medans i en sallad är det gott med en lösare t. ex! Tänk på att om du gör den lösare kan mer salt och citron/ surkål behöva läggas till! Men det där litar jag på att dina smaklökar känner av när du smakar av!

Ingredienser:
3 msk sesamfrön/ 3 tbsp sesame seeds
1 msk hampafrön/ 1 tsbp hempseeds
½ avokado/ ½ avocado
3/4 dl kokosgrädde (fermenterad helst, alltså kokosyoghurt är att föredra)*/ 1/4 cup thick coconut cream (preferebly fermented into a yoghurt)
1-3 vitlöksklyftor (efter smak)/ 1-3 garlic cloves (to taste)
2 msk surkål (alt. ½ citron)/ 2 tbsp saurcraut (or ½ lemon)
Ev. några klyftor pressad citron/ optional some extra pieces of squeezed lemon
Salt efter smak/ salt to taste
Vatten till en textur du gillar/ water to a texture you like

Gör så här:
Blötlägg helst sesamfröna minst 4 timmar helst. Lägg ner alla ingredienser i en mixer och mixa länge tills det är helt slätt, börja med ½ dl vatten och fyll sedan på allteftersom till du har en textur du gillar. Smaka av vitlök, syra och salt. Servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.