Färgerna på den här desserten säger allt! Det är en perfekt alla hjärtans dag kaka! Föresten, varför bara fira alla hjärtans dag en gång om året? Vi ska väl alltid unna oss kärlek och nyttiga godsaker?! Här kommer iallafall ett recept på en romantisk och läcker rawfoodpaj.
Du behöver:
Botten:
- 1,5 dl helt bovete/ 0,6 Cup buckwheat
- 1,5 dl hampafrön/ 0,6 Cup hempseeds
- 1,5 dl kokosflingor/ 0,6 Cup coconut flakes
- 1,3 dl kokosmjöl/ 0,52 Cup coconut flour
- 0,5 dl kokosolja/ 0,2 Cup coconut oil
- 4 dadlar/ 4 dates
- 3 tsk rödbetsjuice (för färgen)/ 3 tsp beet juice
- 4 dl hallon/ 1,6 Cup rasberries
- 4 färska dadlar/ 4 fresh dates
- 2 tsk baobab (kan uteslutas)/ 2 tsp baobab powder
- 0,5 tsk vanilj/ 0.5 tsp vanilla bean powder
- 5 msk chiafrön/ 5 TBS chia seeds
- 4 dl blåbär/ 1,6 Cup blueberries
Topping:
- 1 dl av bottendegen/ 0.4 Cup of the dough from the pie bottom0
- 0,5 dl torkat bovete (bovete som först blötlagts och sedan torkats i ugnen)/ 0,2 Cup dehydrated buckwheat groats
- 1,5 msk kokossocker/ 1,5 TBS coconut sugar
Gör så här:
Blötlägg bovetet minst en halvtimme före, gärna övernatt. Kör alla ingredienser till botten i matberedaren tills det är väl blandat, spara 1 dl av degen till toppingen. Tryck ut resten av degen i en pajform och sätt in i frysen medan du gör fyllningen.
Nu till den underbara fyllningen. Kör alla ingredienser till fyllningen i matberedaren förutom blåbären i minst fem minuter så att chiafröna blandar sig väl och inte klumpar ihop sig. Häll i blåbären och rör försiktigt om så att de inte går sönder ‘för mycket’. Bred fyllningen över pajbotten och gör sedan toppingen genom att blanda resten av bottendegen med det torkade bovetet och kokossockret. Smula toppingen över pajen och låt den helst stå och götta till sig i kylskåpet minst en halvtimme. Färdigt!
Vi serverade pajen tillsammans med en läcker raw vaniljsås som du hittar recept på här