Mungbönsgroddar med syrlig ingefärssås

on

De här receptet är en favorit när man vill ha något lättare och som går otroligt snabbt att bara slänga ihop!
20150211_110614-1-1-1

Du behöver:

– 4 dl mungbönsgroddar/ 1,4 Cup mungbean sprouts
– 3 msk pumpafrösmör*/ 3 TBS pumpkinseed butter
– 2 tummar riven ingefära/ 2 thumbs fresh ginger
– ½ pressad citron/ ½ lemon, the juice
– 1 msk kokossirap (honung funkar bra istället)/ 1 TBS coconut syrup or other sweetener
– lite torkade koriander eller persiljeblad/ fresh cilantro or parsley

Gör så här:

Riv ingefäran och mosa runt i en skål med hjälpa av en gaffel tillsammans med de andra ingredienserna. Blanda röran med mungbönsgroddar och topp med lite torkade korianderblad eller persiljeblad.

* Pumpafrösmöret kan du byt ut mot annat nötsmör, t. ex mandelsmör, solrossmör, hasselnötssmör, jordnötssmör. Varför jag har pumpsmör i de här receptet är egentligen för färgens skull, men ska jag vara helt ärlig är mandelsmör godast 😉

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.