Banancurry á la rawfood med svarta linsgroddar

Banancurry är något de flesta barn tycker väldigt mycket om. Själv älskade jag det när jag var liten. Men det var den tiden det, nu är vi en bra bit upp på 2000-talet och vi har insett att raw mat är betydligt nyttigare för oss, och att vi faktiskt inte kommer få näringsbrist bara för att vi utesluter kycklingen eller inte tillagar maten. Det är alltså nu på tiden att det vi förnyar våra gamla recept! Här kommer ett recept på raw banancurry. Konsistenser är ju väldigt roligt i matlagningen, de crunchiga linsgroddarna jag har i det här receptet tillsammans med den lena såsen, den krispiga råa pak choien är otroligt härligt att äta jämfört med att tugga kyckling tillsammans med kokt mjuk lök som försvinner ner bland bananmoset, där händer det ju ingenting? Barn älskar konsistenser, var inte orolig, dem kommer inte bli besvikna! Visste du att är fantastisk rå? Pak choi stöter man annars ofta på i asiatiska rätter, då är den alltid nerkokt vilket är så synd, den är ju helt fantastiskt smakrik rå. Pak choi hör till kålfamiljen men den är inte alls lika hård och stark i smaken som andra kålgrönsaker, den är snarare mer lättuggad och härligt krispig, ungefär som kinakål.

De här receptet räcker till 1-2 portioner, är ni två personer som ska dela på receptet kan man fylla ut med att servera lite raw palsternacksris till (mixa palsternacka med olivolja, citron och örtsalt till det är i ”ris” storlek) eller lite rawfood bröd.

rawbanacurryMosa ihop:

– 2 bananer/ 2 bananas
– 2 tsk currypulver/ 2 tsp curry powder
– ½ msk torkad persilja/ ½TBS dried parsley
– ½ msk torkade korianderblad/ ½ TBS dried cilantro
– 1 msk tahini/ 1 TBS tahini
– 1 tsk pressad citron/ 1 tsp lemon juice
– ½ tsk örtsalt/ ½ tsp herbal salt
svartpeppar/ blackpepper

Blanda i:

– 3 dl svarta linsgroddar ( ca ½ dl torrvara)
– ½ röd paprika
– ½- 1 huvud pak Choi
– 1 msk finhackad purjolök

Lite exempel på topping (valfritt):

sesamfrön, cashewnötter, alger, granatäpplekärnor, pisatgekärnor, hampafrön

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.