Röd grapefrukt & avokado carpaccio (lax carpaccio??)

on

 

20140910_160301
Fräsch frukost, ett fantastiskt uppiggande mellanmål, läcker & festlig förrätt, efterrätt eller varför inte en fin liten kvällsmat? Den här rätten passar när som helst helt enkelt!

Smakerna gifter sig perfekt med varandra, den beska grapefrukten, mot den sura citronen, mot den fräscha myntan, den lena milda avokadon och de lite ”isiga”, söta och krispiga björksockret, de ni!
[embedyt] http://www.youtube.com/watch?v=9h_NwhJAtVU%5B/embedyt%5D

Så för att göra den här fejk-lax carpaccion behöver du:

– 1-2 avokados/ 1-2 avocados
– 2 röda grapefrukter/ 2 pink grapefruits
– 1 klyfta citron/ 1/4 lemon, the juice
– grönmynta, finhackad, ju mer desto godare…/ fresh spear mint
– björksocker att pudra över med/ birch sugar on the top

Gör så här:

Filéea grapefrukten och skär i tunna skivor (se videon ovan hur man gör det) Lägg ut på en tallrik. Pressa över citronen på grapefrukten, och strö över hackad mynta. Skiva avokadon och lägg ovanpå. Strö över lite björksocker (framförallt på avokadon) Färdigt att servera!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.