Raw bearnaisesås, eller varför inte krämig raw aubergine ”sill”?

on

20150225_183407Vem gillar inte Bearnaisesås? Själv tror jag nog att alla gör det. Jag har däremot undrat vad det är i den som gör att den är så god, och kommit fram till att det man gillar med den är (framförallt) kryddningen, men även fettet, saltet, syran och konsistensen. Detta går faktiskt att få till utan onyttiga ingredienser såsom smör, mjöl etc. Därför har jag nu tagit fram en raw bearnaisesås som bara innehåller nyttiga bra grejer och som faktiskt är (om du frågar mig) godare än den vanliga! Är man typen som gillar varm bearnaisesås så går det bra att ställa skålen en stund på 40 grader i ugnen innan servering.

Till bearnaisesåsen behöver du:

– 2 avokados
– 2 stjälkar selleri
– ½ citron
– 1,5 tsk malda senapsfrön
– 2 msk torkad dragon
– havssalt efter smak

Gör så här:

Kör alla ingredienser i matberedaren till det är riktigt finfördelat och krämigt, salta efter smak.

20150331_132654Ett tips är att blanda i skalad och hackad aubergine i såsen, då blir det som en god marinerad auberginesallad, eller en krämig aubergine ”sill” ! En sats beasås är lagom för en stor aubergine.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.