Bästa rawfood förrätten- Miniburgare!

on

1913621_10205141837961726_7222155912083735085_n
Dessa små burgare har allt! Dem är goda, snygga, söta och går snabbt och enkelt att montera ihop och alla gillar dem. Vad mer kan man begära av en liten gullig enkelt förrätt att bjuda på? Alla smaker och konsistenser i dessa små burgare gifter sig perfekt ihop med varandra. Så hur gör man?

Till 8 st små burgare behöver du:

– 8 st champinjoner, skogs eller vanliga vita ( dem ska vara jämstora och inte allt för små då såklart)
– Pesto (vegansk), ca 3 msk, helst hemgjord men färdigköpt funkar också såklart
– ca 10 cm zucchini
– 2 soltorkade tomater
– 2 färska tomater
– ev. 8 st färska basilikablad
sesamfrön eller hampafrön

Gör så här:

Skär bort stammen på svamparna och dela dem på längden. Man kan marinera svampen lite i tamari innan men det är absolut inte nödvändigt men det ger en liten unami smak! Lägg ut de 8 platta delarna av svamparna på en tallrik och bre ut lite pesto på varje bit. Lägg därefter på 1/4 soltorkad tomatbit över (blötläggs INTE innan då tomatbitarna kommer bli mjuk av peston och de färska tomaterna.) Skär sedan upp 8 st platta tomatskivor och lägg en över varje svamp, fortsätt därefter likadant med tunna zucchiniskivor och avsluta med en klick pesto och ev. ett basilikablad. Lägg nu över ”svamp locken” och strö över lite sesamfrön eller hampafrön. Det blir godast om du låter dem stå ca en halvtimme eller längre innan servering!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.