Det här ska du göra innan julbordet (& andra middagar)

on
  • Dricka vatten. Julmat innehåller (oavsett om du äter ”vanligt” klassiskt julbord, rawfood gourmet rätter, vegan etc.) alltid mycket salt, salt torkar ut kroppen, vilket gör att du behöver dricka mer. För att göra det enklare för magen att ta hand om maten på bästa sätt så ska du dricka innan maten, du ska inte dricka till maten och helst inte efter inom 1-2 timmar heller.

  • Äta frukt. Genom att äta frukt innan maten gör att du inte är vrålhungrig innan du ska äta vilket är bra, då du automatiskt kommer göra klokare val på buffén och inte äta för mycket av svårsmälta feta rätter.
  • Äta efterrätt, om ni har det på julbordet/ middagen. Efterrätten ska alltid ätas först. Allt som är sött går väldigt snabbt genom kroppen, men om du då ätit en stor middag innan som kan ta många timmar för kroppen att smälta så lägger sig sockret över den maten och börjar jäsa i kroppen, detta kan skapa candida problem och uppsvälldhet.
  • Rör på dig. Du behöver inte träna, en promenad eller några solhälsningar räcker. Genom att röra på dig innan middagen har du väckt kroppen till att ta emot massor av god mat vilket underlättar matsmältningen och du får mer energi i kroppen.
  • Meditera eller bara andas djupt en liten stund. Genom att andas djupt för du iväg stress som orsakar dåliga matval och att vitaminer och mineraler inte tas upp lika bra. Genom att ha mediterat eller andats djupt innan maten har du även lättare för att äta långsammare och verkligen tugga ordentligt och njuta till max!
  • Förbered dig. Är du bortbjuden till personer som du vet äter (& bjuder) på sådant som inte är så hälsosamt förbered dig då genom att äta innan du åker iväg så att du inte är hungrig när du kommer dit, vilket gör att du inte behöver äta så mycket/ bara välja sallader etc. Det bästa av allt är egentligen att du föreslår att ni lagar maten tillsammans, för då kan du vara med och föreslå hälsosamma goda recept. Ett annat förslag är att du erbjuder dig att göra en god och hälsosam dessert eller förrätt som ni alla kan njuta av tillsammans!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.