Vad är giftigt? Okej att äta t. ex mossa?

Många frågar mig när jag äter vissa grejer så som mossa t. ex i naturen (se video på min youtubekanal när jag äter det här: (https://www.youtube.com/watch?v=heXDWJLdkB8) om det är giftigt och vissa verkar rädda för att använda naturens läckerheter. Dan Uhrbom sa en bra grej: ”Det är ju skräpmat som förgiftar i tarmarna och som orsakar näst intill alla sjukdomar, om man skall tro det jag kommit fram till eller det som 57 framstående brittiska läkare kom fram till 2007, när de hade träffats för att diskutera ”läckande tarm”.
De kom fram till att det är den högt upphettade maten som orsakar 36 olika gifter och över 20 olika diagnoser.
Budskapet är: Upphetta inte mat.

Man har funnit att över 60 olika växter bildar koffein för att hålla angrepp borta från insekter och mikroorganismer, därför att de dör av giftet.
Men det har världen lagt sig till med som nationaldryck. Hur kan det ha gått till?
Dem som sett koffeindrogad spindel spinner sitt nät brukar sluta dricka kaffe för de vill inte att deras hjärna skall bli lika dålig som spindelns och efter något år kan man höra deras belåtenhet med att fungera bättre.

Jämför detta med hur världen ser ut i dag.

För några veckor sedan när jag studerade spirulina så var det också någon som började prata om cyanobakterier och algblomningar, samt antydde förgiftningsrisker.

Algblomningar beror ju inte på dessa viktiga bakterier. Utan det beror på vattentoaletter som läcker ut näringsämnen via vattenreningsverk, trekammarbrunnar, infiltrationsverk etc OCH all konstgödsel samt giftbesprutningar som läggs på odlingsjordarna istället OCH som orsakar att jordarnas struktur blir kass och inte kan hålla vattnet och näringen så bra utan släpper/läcker ut näringen till sjöar och kustområden. Som tur är har vi cyanobakterierna som klarar att ta hand om dem annars hade det gått åt fanders för länge sedan – men det kommer, fast lite fördröjt.

Med jordarnas försvagningar inleddes att växterna blev sjuka men också djur och människor som åt växterna blev också sjukare. Då blev det marknad för sk giftiga mediciner som kroppen inte vill ha, utan de hamnar i kiss och bajs och i sedan i dricksvattnet, i vattentoaletten, i grundvattnet, i Mälaren och andra sjöar etc. Det föranledde 2007 att Åke Wennmalm som då var miljöchef i Stockholms län och landsting, att förbjuda sina barn att dricka kranvattnet i Stockholm, för det fanns för mycket epilepsimedicin och hjärtmedicin i vattnet.

NUMERA när vi hållt på så länge med galenskaperna, så får vi räkna med att vindar, regn och snö levererar en hel del av ALLA medicinrester OCH jordbsukskemikalier. Detta berör också våra skogar och mossor. Så det kanske är där som våra vänner cyanobakterier hjälper till att försöka hålla balans?

Sedan kanske de inte tål att vara nära vägarnas avgaser i södra Sverige?

Vetenskap och kunskap måste vi förstå förändras då och då, med att våra kunskaper ökar. Det tror jag gäller alla teser man hävdar hit eller dit.

Jag upplever ännu inte ivf att mossor har något allvarligare gift i sig eller dödligt gift. Har läst att även lämlar äter mossa, inte bara människor för 50.000 år sedan.

Känns galet att kalla skogens gröna mattor för giftiga. Vad är ett gift om inte hårt upphettad mat t.ex?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.