Perfekt balanserad rawfoodsallad med en ”3 ingrediens-dressing”

on


Hur skapar man den perfekta rawfood salladen? Den perferkta rawfoodsalladen innehåller många olika färger, och många olika texturer samt en dressing som smakar fantastiskt! I både videon och texten nedan får du veta hur man gör! Det finns inga regler, men en balans mellan krispigt, hårt, mjukt, salt, sött, surt, bittert gör att du tillfreder dig själv på bästa sätt! Det är också en god idé att tänka att man ska blanda olika färger- olika färger innehåller olika näringsämnen och antioxidanter, samt har olika egenskaper på kroppen, och ja, alltså är det bra att äta olika färger för att få i sig lite av allt samt balansera upp kroppens olika chackran/ organ.

Du behöver:
– Någon form av kål, gärna rödkål för att det har en vacker lila färg och väldigt mycket antioxidanter!
– Någon form av gröna blad, grönkål, svartkål finns det billigt och bra nu på vintern men bladspenat, ruccula eller maché funkar lika bra, lättare att tugga och smakar bättre upplever många. Ta vad du vill!
– Finrivna morötter ger en saftighet, vacker orange färg och en fin struktur. Finriven sötpotatis, pumpa eller kålrot kan också vara nice!
– Lägg till något saftigt men crunchigt, t. ex lite seller, gurka eller fänkål.
– Något mjukt, i form av ett gäng tomater, svamp, avokado, mango eller ananas.
– Valfria groddar, min favorit är bovetegroddar eftersom dom är matiga och lite kaloririkare, annars funkar alla groddar! Har man inte groddar kan man ta kikärtor, linser, bönor, tofu eller tempehbitar istället, men då blir det inte helt raw, men fortfarande väldigt gott och hälsosamt.

Gör så här:
Blanda allt i en skål eller låg ut högvis på en tallrik, så som du vill ha det!

Till salladsdressingen behöver du:
– 2 dl apelsinjuice, pressa helst apelsiner själv
– 1 vitlöksklyfta, gillar du inte vitlök- prova att krydda med en bit ingefära istället!
– 2-3 msk tahini (annat nöt eller frösmör funkar bra som substitut!)
valfritt: en nypa salt, cayennepeppar eller paprikapulver, om du vill ha det sötare- lägg i 1-3 dadlar, vill du ha den syrligare- pressa i lite citron!

Gör så här:
Kör alla ingredienserna i en mixer, smaka av. Häll upp i en liten skål och servera med salladen eller ringa dressingen över salladen- gör så som du vill ha det!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.