Groddkurs 1/3-2020
Den 1a Mars är det dags för en kurs i groddning med Victoria Vesterlund och Jonas Bendroth från Sproutly
Victoria är utbildad Raw Life Educator, hälso & livsstilsterapeut, health educator, rawfood kock, tränare, även fd elitidrottare. Hon är även receptkreatör och driver bloggen rawvegan.se och youtubekanalen Rawveganse samt har skrivit boken ”Näringstät & naturlig rawfood för alla”. Hon har under de senaste åren läst mycket näringslära/kostvetskap. Hon har erfarenhet från både egna kurser och föreläsningar, och också i samarbete med Kristfrid Warner och Erica Palmkrantz Aziz på utbildningen Raw Life Education samt kurser med Dan Uhrbom som är en av Sveriges mest kunnige inom vilda växter, groddning och ekologi. Victoria jobbar som rawfood kock, både catering, i café/restaurang och använder groddar flitigt och kreativt i sina recept, vilket även syns i social media och i hennes bok.
Jonas Bendroth är delägare i det växande företaget Sproutly, som säljer frön och odlingsburkar för odling av groddar och skott. Jonas föräldrar har drivit verksamheten Munkagrodden (Sveriges största groddproducent) sedan snart 30 år tillbaka. Tillsammans med Annika Chistenssen har han skrivit boken ”Groddar & Skott – Framtidens mat” som släpps i Januari eller Februari månad 2020. Jonas utbildar sig även till Näringsterapeut på Näringsmedicinska skolan i Stockholm.
När du kommer välkomnas du med en härlig enklare rawfoodfika samtidigt som du därefter får lära dig om näringen, fördelarna och krafterna med groddar. Oavsett om du är van att grodda eller är helt ny på detta så kommer du få ta del av de bästa tipsen hur du lyckas, hur man kommer igång med groddningen där hemma och kunna få tipsen hur man lätt får in groddning i sin vardag, info om olika typer av groddlådor (eller om man kör utan), olika frön, hur man kan påverka groddarnas smak och textur på olika sätt genom att använda olika vattnings & blötläggningstekniker, temperaturer, frysning med mera. Du kommer få smaka många sortes groddar och några recept med groddar och inspireras av hur man kan använda dem och smaksätta dem. Vi kommer även slänga in lite lära om fermentering, berätta och visa hur du kan fermentera groddar själv hemma, självklart får du även smaka på detta med!
Priser:
Om du betalar anmälningsavgiften, 199 kr (kan ej återbetalas), innan den 20e Februari är priset 799 kr. Efter den 20e Februari är priset 899 kr.
Tid:
1/3-20 kl 11.00 – ca 15.00
Anmälan & Anmälningsavgift:
Early bird pris är 799 kr om anmälan sker före den 20e Februari, därefter är priset 899 kr.
För att anmäla dig så betalas anmälningsavgiften 199 kr till: swish 0730681205 Skriv ditt namn och mejladress i meddelandet. Resterande betalning kan ske kontant vid ankomsten eller om du väljer att betala hela summan på swish med en gång är det okej! Skulle du få återbud så betalar jag tillbaka allt utom anmälningsavgiften.
Platserna är begränsade så tveka inte med att anmäla dig i tid!
Adress:
Vi kommer vara i Västra Frölunda i Göteborg, exakt adress mejlas ut efter när du anmält dig, skriv därför din mejladress i meddelandet när du anmäler dig!
Frågor?
Kontakta Victoria på antingen telefon: 0730681205 eller mejl: v.ictoria.v@hotmail.com
Varma hälsningar Victoria Vesterlund & Jonas Bendroth