Krämigaste äppelpajen med banan (frukost tips!) raw & vegansk


Den här pajen är som en blandning av gröt och paj, smakerna är som en äppelpaj med banan och texturen är som en kräm eller len gröt, otroligt god kombination! Saftigt och rikt med bra näringsämnen!

Krämig nötig bananbotten:
½ dl hampafrön*/ 0,4 Cup hempseeds
1,25 msk kokosmjöl/ 1,25 TBS coconut flour
1 banan/ 1 banana
1/4 tsk äkta vaniljpulver (går la bra att utesluta, men det är så gott!)/ 1/4 tsp vanillabean powder
en liten nypa salt

Äppeltopping:
1 banan/ 1 banana
1 äpple/ 1 apple
½ tsk kanel (vanlig kanel är godast)/ ½ tsp cinnamon
1/4 tsk äkta vaniljpulver/ 1/4 tsp vanillabean powder

Gör så här:
Börja med botten. Mal hampafröna och kokosmjölet tills allt blir som ett mjöl i texturen (kör inte maskinen längre än så). Mosa bananen i en skål med en gaffel och lägg i resten av ingredienserna tillsammans med mjölet. Blanda runt allt väl och platta ut på en tallrik. Gör nu toppingen genom att mosa bananen i en skål, lägg i grovrivet äpple och kryddor. Blanda runt och toppa botten med den här krämiga toppingen. Garnera med vad du vill, bär, äpplebitar, kokosflingor, nötter, frön, groddar t. ex.

*Du kan byta ut hampafröna mot vilka nötter och frön du vill. Du kan även använda mandelmjöl, havregryn eller något välsmakande naturligt proteinpulver istället (t. ex pumpafröprotein), använder du mandelmjöl eller proteinpulver så behöver du inte mixa det, utan då blandar du bara alla ingredienser direkt i samma tallrik som bananen i botten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.