
Magiska fyllda svampar är perfekt nu när hösten börjar komma, eller när som helst! Ät dem till lunch eller middag eller så kan receptet räcka för flera personer om du tar mindre svampar/ har det som förrätt, bufférätt eller mellis!
https://www.youtube.com/watch?v=_ahGKG9mWeM
Du behöver:
2 portobellosvampar (eller flera mindre vanliga champinjoner)/ 2 portobello mushrooms
1 msk misopasta/ 1 tbsp miso paste
Juice från ½ citron/ Juice from ½ lemon
Fyllning:
1 stor eller 2 mindre avokados/ 1 big or 2 smaller avocados
2 tsk pressad citron/ 2 tsp lemon juice
2 msk finhackade kryddor, välj mellan persilja, koriander, basilika, oregano, timjan, rosmarin, blanda gärna minst 2 olika sorter/ 2 tbsp finely chopped herbs of choice
1-2 msk finhackad gräslök eller annan valfri lök (valfritt)/ 1-2 tbsp chives or onions of choice
1-2 tsk ume su plum alt. salt eller valfri soja efter smak/ 1-2 tsp ume su or salt/ soy sauce to taste
Klöver eller alfa groddar, en stor näve/ a big handful alfa alfa or clover sprouts
Gör så här:
Ta fram en djup skål och mosa misopastan med citronjuicen med en gaffel till det är en slät sås. Gegga runt svamparna i marinaden så det täcks överallt. Torka svamparna i torkugnen ca en timme eller tills marinaden torkat in, vänd efter halva tiden om du inte lagt dem direkt på gallret utan papper eller tallrik så att dem torkas på bägge sidor. Har du sås över kan du ösa på efter hand, det blir bara gott med extra!
För fyllningen så mosar du avokadona i en tallrik med citronjuice med hjälp av en gaffel tills det är helt slätt. Lägg i resten av ingredienserna och mosa omkring väl. Smaka av kryddningen och när du är nöjd så fyller du dina svampar!