Cookie dough smoothie recept

onI den här videon delar jag hur man maler egna linfrön, hur man gör egen vegetabilisk mjölk samt hur man gör en smoothie som smakar som cookiedough!!!! Perfekt frukost, mellanmål/ fika, efterrätt eller när du vill!!! Det här vill du INTE missa!!!!!! Videolänken hittar du här: https://www.youtube.com/watch?v=YfhWD-ktQVw

…och receptet på smoothien i skriftligt format hittar du här på denna sidan!!! men se gärna videon, då får du massvis med grymma tips!

Men alltså vet du vad, det bästa av allt är att det kommer snart en ny bok från mig som heter ”52 smoothies”, alltså kommer du kunna ha möjlighet till ytterligare 52 smoothies som smakar så gott så att dem lika gärna kunde vara desserter!!!! Så håll utkik efter boken, å självklart märker du när den kommer upp, jag lägger upp det på alla mina sociala medier, bara följ mig liksom! 😀


Du behöver:
3 dl jordmandelmjölk, mandelmjölk eller havremjölk/ 1,2 cup tigernutmilk, almondmilk or oatmilk
2 msk malda linfrön (alt. ca 1,25 msk hela, men då krävs en stark mixer, typ vitamixer)/ 2 tbs flax powder
1,5 tsk mandelsmör (alt. solrossmör)/ 1,5 tsp almondbutter (or sunbutter)
2 färska dadlar/ 2 fresh dates
1 stor fryst banan/ 1 frozen banana
1/2 selleristjälk/ 1/2 celerystalk
1/4 tsk kanel/ 1/4 tsp cinnamon
1/4 tsk äkta vanilj/ 1/4 tsp vanilla bean powder
Ev. en nypa salt/ optional a pinch salt

Ev. kakaonibs eller hackad choklad att pluppa ner i smoothien när den är klar (alltså efter mixningen)/ cacaonibs or crushed vegan chocolate for garnish (optional)

Gör så här:
Lägg alla ingredienser i en mixer. Om du har en stark mixer, t. ex vitamixer kan du lägga i alla ingredienser samtidigt, annars rekommenderas att du lägger i hälften av mjölken först och häller på resten när det är slätt. Servera direkt och njut!

Vitamixern är den starkaste mixern och den rekommenderas starkt av mig! Även fast den är så stark är den faktiskt tystare än de flesta och den klarar av att mixa typ vad som helst. Den funkar jättebra till tjockare ”tyngre” röror, smoothiebowls, glass, men även till soppor och lösare smoothies. Bra att även mala nötter, frön eller göra din egen hemgjorda mjölk!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.