Stärk dig! Virus, immunförsvar och tarmflora, tips!!!

Italy reports another 133 deaths, death toll jumps to 366
Hej! Nu kommer ett inlägg om immunförsvaret, bakterier och virus! Jag tycker det är så otroligt trist med virus, hur det sprider sig och hur många personer faktiskt råkar väldigt illa ut pga det. Vi råkar dagligen ut för virus men våra kroppar är inte så starka som dem borde vara. De personer som får mest stryk av Virus sjukdomar är de personer med försvagat immunförsvar främst har man kunnat se, och nedsatt immunförsvar kan man faktiskt få av 5G, stress och rädslor, därför är det så många som blir så sjuka när de kommer i kontakt med virus, speciellt kring ställen där de börjat med 5G, Kina t.ex. Idag vet vi att ca 80% av immunförsvaret sitter i magen, med den här informationen förstår vi då att vi kan påverka vårat immunförsvar mycket genom att ha en god tarmflora och en tarm som fungerar så bra som möjligt.

Goda bakterier, tarmflora och immunförsvaret
Tänk på att stress och för lite sömn minskar de goda bakterierna också. Skräck, rädslor och oro landar i kroppen på samma sätt som stress, alltså kan det vara bra att även arbeta med sina känslor och sitt psykiska för att få ett starkare immunförsvar, vilket kräver tid och träning, för ja, det är inte lätt att ändra tankemönster och ovanor. Men nu för att rädda upp det här eller kompensera kan det därför vara bra att tillsätta goda bakterier för att snabbt boosta upp sig och få ett starkare immunförsvar så du påverkas mindre av viruset om du får det. Goda bakterier är perfekt att få genom att äta vilda växter, groddar, äppelkärnhus, gröna blad, men även tillskott kan funka utöver detta för att verkligen få upp halterna bra bakterier i kroppen snabbare. De goda bakterierna arbetar hårt för att stärka oss och bli fria från sånt som belastar och skapar obalanser i vårt system. När du får en bättre tarmflora ökar serotonin, vilket gör dig mer glad, lugn och du sover bättre, alltså otroligt viktiga delar blir bättre för att du ska få upp immunförsvaret! Detta reducerar i sin tur även ovälkomna svampar, candida, och ovälkomna bakterier, svampar, och inkräktare, även tungmetaller! Du som lider av förstoppning eller IBS, celiaki, läckande tarm etc kan märka otroligt stora positiva skillnader genom att tillsätta mer bra bakterier i kosten! Bra bakterier och enzymer är bra verktyg mot förstoppning nämligen vilket nästan alla lider av mer eller mindre av idag. Det är viktigt att förhindra förstoppningen eftersom immunförsvaret då får för mycket arbete att arbeta med från magen och detta tar då energi från tarmarna – när den energin egentligen behövs för att skydda dig och dina luftvägar!

Näring för imunförsvaret, saltsyra och tarmflora
En god tarmflora ökar upptaget av näring, vilket är en otroligt viktig del också. En förbättrad saltsyreproduktion som man får av bra bakterier, enzymer och tillräckligt med levande vätska (gröna blad, groddar, probiotika etc) ger resultat i ökat upptag av zink t. ex som är väldigt viktigt för att lindrigt klara sig och skydda sig mot virus. Bättre saltsyreproduktion ger ökat upptag av allt egentligen, men zink är särskilt kopplat till immunförsvaret och är väldigt beroende av den där saltsyran för att man ska ta upp det! C-vitamin och vätska hoppas jag att du får genom att äta mycket frukt och grönt, men vissa kan faktiskt behöva extra för att boosta upp nivåerna, och det är här färskplockade vilda växter och bär kommer in då dessa har skyhöga halter. Frukter och grönsaker vi köper är tyvärr sällan tillräckligt färska för att vissa personer ska komma upp i de nivåer som krävs för att bekämpa ett virus, därför räcker inte ”fem om dan”, du behöver basera din kost på det här om man säger så. C-vitamin är känsligt, det tål inte upphettning och halterna är högst om du äter det du plockat direkt, detta är en anledning till att det du köper i mataffären inte har lika mycket C-vitamin som de färska du plockar direkt själv, eller groddarna du gör. Att äta färsk mat är oerhört viktigt, då finns även mest enzymer kvar också. C-vitamin i höga doser kan faktiskt även göra en sjuk person frisk från viruset har man sett, alltså spelar det en stor roll i vårt immunförsvar.

Pollen och förkylningsvirus
Pollensäsongen börjar även snart med, vilket oroar eftersom förkylningsvirus kan ge kraftigare utslag på kroppen om man är allergisk eftersom immunförsvaret går ner av detta. Det här är ytterligare en anledning till att jobba upp immunförsvar, tillsätta goda bakterier, för detta minskar ju faktiskt allergibesvär.

Men bör vi bara ha bra bakterier i magen?
Nej, vi behöver dem överallt! Jag ser en bristfällig kunskap om detta. Huden är vårt yttre försvar, med våra egna bakterier som ska bekämpa bakterier, virus, inkräktare att ta sig in, men när vi spritar händerna och flitigt tvålar in oss kan dessa bra bakterier vi har inte överleva, vilket gör att vi blir mer mottagliga för inkräktare! Jag rekommenderar därför att dagligen smörja in sig med en typ av bakterieflora, speciellt om man använder tvål och handsprit.

Recept för att öka de goda bakterierna på huden:
Genom att blanda probiotika med kokosolja eller vatten och sen smörja på huden har vi ett bättre försvar. Vill man gå en nivå till så gör man egen kokosyoghurt som man smörjer in sig med, varför detta är bättre är för att kokosyoghurt har rätt ph, går snabbt in i huden, vilket gör att det både återfuktar huden, ger bakterier och skapar balans. Jag rekommenderar att använda flytande probiotika, det är mer upptagligt, levande och innehåller fler stammar, men torkat pulver funkar också (öppna en kapsel t. ex), men i pulverform är det viktigt att du löser upp det först. Probioform heter märket jag använder till detta, men du kan som sagt använda andra probiotika tillskott. Man kan fylla en sprayflaska med en del probioform (eller nåt annat som innehåller mycket bakterier, men andra märken eller pulver får du hitta själv en ratio mellan probiotika och vätska som funkar, bara att experiemnetera!) och 10 delar vatten och spraya på lite då och då. Detta för att skydda sig mot inkräktare som inte är välkomna!

Ett sätt du kan skydda dig ytterligare dagligen när du är i folksamlingar:
Att blanda lite kokosolja med probiotika och smörja in i näsborrarna är ett bra knep med, då fäster inte bakterier och virus lika lätt när man t. ex åker buss eller är i närheten av sjuka människor. Den fuktiga, feta ytan och kokosoljan som med sina antivirala effekter tillsammans med levande mikroorganismer som kämpar med att skaffa bra miljöer där virus, bakterier mm inte trivs är svårt för virus att bryta sig in på! Jag säger inte att du har ett 100% igt skydd med det här, men det är ett knep som funkar starkt och kraftigt iallafall.

Jag själv har Probioform du kan köpa som är riktigt bra eftersom den innehåller så många olika stammar och är i flytande form, vilket gör den mer levande och lättupptaglig. Jag vill att så många som möjligt ska ha råd med den här produkten om man känner att man behöver den just för att stärka sig själv, så jag säljer den därför för 350 kr, och då är det en 2 L dunk. Jag finns i Göteborg, mejla mig på rawveganse@hotmail.com om du är intresserad. Syftet med inlägget är inte försäljning av Probioform, för det är inte den enda lösningen, naturen har lösningen gratis och fixad åt dig nämligen. Syftet är att förstå samband mellan goda bakterier, tarmhälsa, immunförsvar, yttre och inre försvar, och att få kunskap om hur man kan stärka och skydda sig själv. Goda bakterier får du som nämt ovan i dig genom en bra kost också, alltså en kost som innehåller mycket grönt, vilt och groddar. Ha händerna (och kroppen) mycket på moder jords naturliga delar av planeten så får du även bakterier därifrån som gynnar ditt yttre försvar!

4 kommentarer Lägg till din

 1. Leyla skriver:

  Hej🙂är det frakt på probiformen? Mvh Leyla

  Gilla

  1. Victoria skriver:

   Hej! 🙂 Ja frakten kostar runt 140 kr tyvärr.

   Gilla

 2. Elisabeth skriver:

  Intressant när du skrev om probiotika och kokos olja runt näsan ! Det finns en probiotisk nässpray på marknaden med patenterad bakterie stammar i nässprayen som försvårar för bakterier o virus att få fäste! Även bra när det är pollen – BioBiotica nässpray.

  Gilla

  1. Victoria skriver:

   Jaha coolt, det vissta jag inte, intressant att veta och bra att det finns 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.