Det här är ett salladsrecept där svenska råvaror möter grekiska och så lägger vi till sötma istället för osten, vilket resulterar i en lätt, energirik och näringsrik sallad som är perfekt lunch t. ex!

För ca 1 portion behöver du:
En näve maskrosblad (alt. ruccula om du inte hittar maskrosblad)/ a bunch of dandelion greens (optional arugula if you can´t find dandelions greens)
En näve persilja/ a bunch of parsley
Ev. 2-4 blad icebergsallad/ 2-4 leaves iceberg lettuce
½-1 gurka/ ½-1 cucumber
2-3 tomater/ 2-3 tomatoes
Ca 10-15 dadlar (justera mängden efter storlek/så många du vill ha) / Ca 10-15 dates (depends on size, also adjust by how many you want)
Ca 10- 15 oliver (beroende på storlek)/ 10-15 olives (depends on size)
½ pressad citron + lite zest om man vill
Ev. svartpeppar och salt (tänk på att oliverna är salta, smaka av)/ optional blackpepper and salt (the olives might be salty enough, so taste before adding salt)
Gör så här:
Hacka alla grönsaker och lägg i en skål. Häll på citron och zesten om du vill. Kärna ur dadlar och oliver och hacka i småbitar, blanda ner i salladen . Smaklig måltid!