Vinterns sallad med päron & spenat

on
Denna bild har ett alt-attribut som är tomt. Dess filnamn är paron-vinter-sallad.jpg

Det här är en härligt vintrig sallad som passar extra bra nu i December då den har sina juliga inslag med tranbär och hasselnötter. Rosmarinen sätter det där lilla extra piffet, men har du ingen rosmarin så funkar det bra utan, det blir ändå en fantastiskt god sallad! Om du har känslig mage eller är nötallergisk rekommenderar jag att utesluta nötterna och använda en näve groddade solrosfrön eller linsgroddar istället, samt ev. utesluta löken om du är känslig mot det.

Du behöver för 1 portion:
3 mogna päron
Några rejäla nävar spenat (minst en påse på 70 gram, men gärna två påsar)
1 dl fänkål i bitar (alt. selleri om du inte får tag på fänkål)
1-2 msk skuren rödlök (ca 1/4 rödlök, men se upp, vissa lökar är mycket starka, smaka av!)
3 msk torkade tranbär
3 msk hasselnötter- det som får plats i din näve är lagom
1 klyfta citron
2 tsk färsk rosmarin (valfritt- eller ta ½ tsk torkad om du inte har färsk)
Svartpeppar efter smak (valfritt)

Gör så här:
Dela päronen i bitar och blanda runt med spenat, fänkålsbitar, rödlök, citron och färsk rosmarin. Toppa med halverade eller hela hasselnötter, torkade tranbär och svartpeppar om du vill. Servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.