Sallad med maskrosblad eller ruccula & rödbeta, enkelt är överaskande gott!

Maskrosblad går att hitta året runt, eller ja, så länge du hittar dem är det okej, alltså innan snön! Andra tider på året används ruccula istället som substitut, eller ja, du kan välja att ersätta maskrosbladen till ruccula när du vill! Testa den här goda salladen till lunchlådan vettja!



För ca 1 portion behöver du:
1-1,5 påse spenat (ca 65 gram i en påse)/ 65-90 gram spinach
En näve maskrosblad eller ruccula/ A handful of dandelion greens or arugula
1 liten rödbeta/ 1 small beetroot
½-1 gurka/ ½-1 cucumber

Dressing:
Juicen från 1 citron, ca 3 msk/ 3 tbsp lemon juice
1 tsk honung (alt. annan valfri sötning i den texturen)/ 1 tsp honey or sweetener in the same texture
2-3 tsk valfri kallpressad högkvalitativ valfri olja, t. ex linfröolja, pumpafröolja eller hampafröolja, olivolja funkar också bra/ 2-3 tsp coldpressed high quality oil of choice
1 tsk Ume su eller en gnutta salt/ 1 tsp Ume su or a pinch of salt to taste

Gör så här:
Blanda dressingen i en skål. Lägg i grovriven rödbeta, hackad gurka och hackade gröna blad. Blandas runt väl. Smaka av med saltet och servera!


Serveringstips för en matigare måltid om man vill!

Toppas gärna med solrosfrön, pumpafrön och groddar för en matig måltid eller om du har lite goda rawfood biffar/ bollar, så är det gott som tillbehör, t. ex ärtbiffar ellerköttbullar. Man kan även äta det som en ensamrätt med en god raw smörgås vid sidan av.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.