Rawveganska proteinbars (utan proteinpulver)


Det är enkelt att göra sina egna proteinbars, powerbars eller energybars, eller vad du nu vill kalla dem ;)! Det här är mitt favoritrecept. Dessa bars är väldigt näringstäta. Det innehåller bra med aminosyror från de bästa källorna man kan tänka sig. De är även mineral och vitamin rika och ger en näve energiboost eller återhämtningsboost vilket jag gillar. Barsen är även rika på fibrer vilket bidrar till ett stabilt blodsocker och att du håller dig mätt lite längre. Jag gillar att komplettera energibars med en färsk frukt innan eller efter träningen, typ en banan eller ett äpple, eller ja, bara äta som de är. Barsen är bra att ha i väskan när man reser, jobbar eller tränar, man vet aldrig när man blir lite hungrig eller sugen, och vid de tillfällena är det ju bra att vara förberedd så du slipper köpa något eller dras till sämre alternativ!

Proteinbars recept, 6 st:

Du behöver:
1 dl gojibär
1,25 dl hampafrön
0,75 dl pumpafrön
0,75 dl kokosmjöl
2 msk macapulver (ta mer kokosmjöl eller mandelmjöl om du inte har detta)
8 färska dadlar
Zesten från 1 citron+ 1 msk av juicen

Gör så här:
Se gärna videon hur man gör: https://www.youtube.com/watch?v=KzsmOylHjcU

Kör alla ingredienser utom juicen från citronen och dadlarna i matberedaren tills fröna är nästan som ett mjöl och gojibären är lätt finfördelade. Tillsätt dadlar och citron juice och kör tills det liknar en deg om du tar upp den och trycker ihop i handen. Är det för löst tillsätter du mer kokosmjöl, håller det inte ihop tillräckligt så tillsätt ett par extra dadlar. Forma till 6 bars med händerna eller genom att platta ut allt på bakplåtspapper och skära med en kniv i bitar. Låt helst barsen sätta sig i kylen minst en timme innan servering.

Hållbarhet:
Barsen håller sig 1-2 veckor i kylskåp eller i rumstemperatur 3-4 dagar eller i frysen 6 månader.

Energi per bar (om du gör 6 st/sats):
Protein: 15 gram
Fett: 15 gram
Kolhydrater: 35 gram
Kalorier: ca 300 kcalIngredients you will need for 6 bars:
0,4 cup dried gojiberries (6,5 tbsp)
1/2 cup hempseeds
1/2 cup pumpkinseeds
1/4 cup coconut flour
2 tbsp maca powder, optional (sub with more coconut flour if you dont have maca)
8 fresh dates
The zest from 1 lemon + 1 tbsp of the juiceKommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.