Svampburgare recept, raw & vegansk

on

Det här är något för dig som älskar burgare. Den veganska svampburgaren har all umami man kan önska sig och ett riktigt djup i smaken! Så god att att äta enbart haha, men alltså man behöver inte mycket mer smaker i en måltid! Liksom perfekt att äta med endast gurka, tomat och avokado utan extra kryddor eller såser. Men ja, testa den här burgaren med klassiska tillbehör, burgarbröd, pickles, mayo, tomat etc…eller addera den till en sallad, liksom som på bilden. Eller till vilken måltid som helst när du vill ha ett riktigt bra veganalternativ till kött!

Och du, dubbla eller trippla gärna satsen är ett tips, dom är ju så goda… En sats blir ca 6 st men 2 st per portion är enkelt att äta upp, eller 3 för den riktigt hungrige! I kylskåpet håller dem upp till en vecka eller i frysen ca 6 månader. Perfekt att ha hemma å bara slänga ner i en matlåda t.ex.

Du behöver för ca 6 st:
2 dl solrosfrön/ 0,8 cup sunflowerseeds
3,5 dl svamp (ca 140 gram), 1,5 cup mushrooms (140 grams)
2 stora morötter (ca 3 dl finrivna)/ 2 big carrots (1,3 cup when finely grated)
1 dl finhackad rödlök (ca 2/3 av en rödlök)/ 0,8 cup finely chopped red onion
2 selleristjälkar (ca 2 dl rivna)/ 2 calery stalks (0,8 cup grated)
1 msk misopasta/ 1 tbsp miso paste
1 msk tamarisoja/ 1 tbsp tamari
2 tsk shiitakepulver (eller annat svamp pulver, valfritt)/ 1,5 tsp shiitake mushroompowder(optional)
1/2 broccolistam, valfritt (ca 3 msk finriven)/ 1/2 stem broccoli (3 tbsp finely grated), optional

Gör så här:
Kör solrosfröna i matberedaren till ett smul, inte mjöl, det ska vara lite textur! Om du inte har en matberedare kan du finhacka solrosfröna. Lägg dem i en skål tillsammans med finrivna morötter, ev. finriven broccolistam, grovriven selleri, grovriven svamp, finhackad rödlök, tamari, miso och shiitakepulver/ svamp pulver om du har. Massera runt allt väl, gärna med händerna eller åtminstone tryck till med hårda tag med en gaffel. Forma till ca 6 st biffar på ett teflexpapper eller inoljat bakplåtspapper. Torka 2 timmar på 42 grader, vänd och torka ytterligare 2 timmar. Går att göras i vanlig ugn med luckan på glänt och varmluften på med lägsta temperatur. Ät och njut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.