Bokrelease+ recept på blomkålsdipp & rödkålsallad mm!!!

I samband med mitt senaste boksläpp ”52 smoothies- wow det smakar som en dessert!” så har jag haft lite release fest! Det här inlägget bjuder på lite bilder, lite recept och lite länkar för dig att ta del av! 🙂

Vi började med lite föreläsning. jag förelästeom hur man kan göra den godaste smoothien, hur jag fick fram nya smaker och hur man balanserar smaker, texturer samt berättade om vissa råvaror och lite olika egenskaper. Du kan se en hela del av föreläsningen på youtube, länkar här: https://www.youtube.com/watch?v=uyc8ShZBZ94

I samband med föreläsningen delade jag även ut smakprover på smoothisar från boken, här ser ni Creme caramel, hallon & blåbärspaj & nutella smoothie:

Det är väldigt dåliga bilder pga att vi hade lite ”myspys-ljus” inne i salen. Efter föreläsningen var det även mer smakprover. Det ni ser på bilderna förutom smoothisarna är mackor med mitt härliga ”No toast bröd” från Nordisk rawfood (klick), samt rawvegansk skagenröra från min bok ”Näringstät & naturlig rawfood för alla”, som du hittar här på piggabutiken (klick), på Piggabutiken har du även 15% rabatt på ett helt köp med koden ”Victoria15”. Ni ser även nedan lite smakprover på Get raw bars som var mycket omtyckta! Ett tips är att även passa på att beställa de här goda barsen nu när ni har den fina rabatten på 15 %, barsen hittar ni här (klick).

Nu undrar ni kanske vad det är för lila på mackorna och vad det är för frön på.

Jo den lila salladen är en rödkålsallad som ni självklart ska ha recept på:

Du behöver:
5 dl rödkål
1/2 msk camelina olja (eller valfri olja, camelina är dock överlägsen näringsmässigt)*
1 tsk rostad sesamolja (eller den fetaste delen som är överst i tahini burken)
1 lime
1 msk tamari

Gör så här:
Finstrimla rödkålen och massera ihop med sesamolja, lime och tamari, done!

Det ni ser ovanpå rödkålen är Camelinafrön.

Vad är detta?

*Camelina är en fantastisk produkt från Camelina of Sweden. Fröna kommer från kravodlad oljedådra (Camelina sativa), en uråldrig kulturväxt som försvann i Sverige i samband med industrialismen, men som nu har återupptäckts. Camelina finns att köpa som torrostade frön (klick) vilket ger en god umami tuch som topping samtidigt som dessa frön har mycket näring.

Både oljan (klick) och fröna tål upphettning. 1–2 tsk motsvarar dagsbehovet av omega 3 och smaken är som en blandning av linfröolja, mandelsmör och macadamia om du frågar mig, mild, men nötig och också hyffsat neutral vilket är perfekt i matlagning och i rawfooden med, när du vill att andra smaker ska tala mer! Den kan ersätta alla typer av matoljor faktiskt, den tål 245 grader, detta kanske är framtidens hälsosamma substitut till rapsolja och Sveriges egna hälsogåva. Den höga koncentrationen av E-vitamin (antioxidanter) gör även camelinaolja motståndskraftigare mot härskning än de flesta andra oljor.

Eftersom 15% med koden Victoria15 gäller ett helt köp hos Piggabutiken (klick), kan jag verkligen tipsa om att passa på att testa den här hälsosamma goda oljan!

Dessa fina camelinafrön garnerade jag även zucchini canapér med samt popcorn smoothien som ni ser i bilderna under! Lite provsmakningar i knäckformar på torkade mullbär(klick) och gojibär(klick) fanns också! Dessa torkade bär är väldigt nya och exotiska för vissa medans för andra är det vardagsmat! Jag använder dem själv gärna i mina recept, så introducerar dem mer än gärna även om substitutlösningar som russin t.ex är okej i många av fallen, men våga variera och testa nytt! Jag älskar dem verkligen, så mycket mineraler och vitaminer och så god smak!!! Märkerna kan skilja endel, men gillar rawpowders som ni ser på bilden. Mullbären är härligt kolaaktiga som dem ska vara, och gojibären (de största jag sett?!) är klarröda utan bitterhet! Mums!

Vänta lite nu, sa jag Popcorn smoothie? Jo det är sant, i min nya bok ”52 smoothies” (klick) så finns det en smoothie som smakar popcorn! Utan att innehålla popcorn givetvis. Med rätt råvaror har jag lyckats få fram en väldigt cool ”popcorn-smoothie”, fortfarande väldigt nyttig!

Zucchini canapéer är enkelt att göra. Skiva zucchini 1-2 cm tjock skivor. Bre på din favoritröra och favorit topping! Done!

Nu lovade jag ju att berätta om den magiska kombon jag gjorde, som var väldigt omtyckt bland mina gäster.

De första lagret på zucchinin är en kräm från min första bok ”Näringstät & naturlig rawfood för alla” (klick). I den boken finns mycket recept på röror, dippsåser, dressingar/ spreads. Det här är en underbar blomkålsdipp från den boken.

Till Blomkålsdippen behöver du:
200 gram blomkål
1,25 dl macadamianötter (alt. cashew eller pinjenötter)
1 citron, juicen
1 apelsin, juicen
1/2-1 tsk salt (efter smak)
1,5 msk oregano
2 msk näringsjäst (valfritt)
1/2 tsk cayennepeppar (valfritt)
1 tsk solroslecitin (alt. mandelsmör/tahini eller camelinaolja)

Gör så här:
Mixa alla ingredienser till det är en tjock och krämig röra. Använd matberedaren eller om du har en stark mixer med mixerstav så som vitamixer (klick), blir det lenast med det. Justera mängden vatten efter behov.

Jag toppade med den finaste och nyttigaste umami inläggningen man nånsin kan göra av vitlök, ingefära, gurkmeja chili och honung. Godare än man tror. Mina gäster får alltid wow-effekt när dom testar detta! Hemligheten är ”fermenteringen” som egentligen inte är en riktig fermentering. Hur som helst, i den här videon ser du exakt hur man gör: https://www.youtube.com/watch?v=P8YE0Coedd0&t=49s. I videon visar jag med vitlök hur man gör den, men det jag bjöd på innehöll även ingefära, gurkmeja och chili. Vilken booster, både näringsmässigt och smakmässigt!

Som pricken över i:et, för att få den där nötiga avslutningstuchen, camelina frön!!! Vackert på toppen dessutom!

Lite blomkålssnacks från min bok Nordisk rawfood ser ni också på tallriken föresten. Vilken smakbomb! Lite groddar fick vara neutraliserare!

Tack för en trevlig bokrelease! Utan er härliga gäster hade det inte blivit så magiskt! Och Grattis igen till pristagarna av rawfood-tipspromenaden jag anordnade! Och tack till alla som hjälp till och sponsrat för att det här ska kunna bli möjligt att genomföra!

Rabattkod 15% på ett köp hos https://www.piggabutiken.se/ , ange Victoria15 i kassan!

Sååå mycket godsaker i det här inlägget! Våga testa alla nyheter där hemma nu!


Kram Victoria!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.