Ingefärs & vitlöksmarinerad auberginesallad

on

20150309_134021Rå aubergine? Okej, den smakar inte jättemycket det håller jag med om, men konsistensen på rå aubergine är fantastisk och den lilla milda smak auberginen bär på i rå form är ju bara sååå god! Vissa kan tycka den är lite sträv, men är du en av dem som inte gillar den sträva känslan i rå aubergine kan du skära den i bitar och frysa in ett par timmar innan, frysningen gör nämligen att auberginen lämnar ifrån sig sin sträva bismak. Själv brukar jag inte frysa auberginen innan men det är en smaksak.

Aubergine har en väldigt bra uppsugningsförmåga och passar därför jättebra att ha tillsammans med olika dressingar då den suger upp smaker väldigt bra. Dock är det viktigt att du skalar auberginen då skalet inte är lika gott i rå form och att det inte suger upp något av de goda! Det här receptet är ett bra basicrecept, den passar bra att äta som ett tillbehör till maten, t. ex till rawfoodbiffarna, burgaren (skär bitarna då liknande pommesfrites), till pizzan eller som en del i din sallad.

Det du behöver till receptet är:

– 1 liten aubergine/ 1 small eggplant
– ½ dl olivolja/ 0,4 Cup Olive oil
–  ½ pressad citron/ ½ lemon, the juice
– skalet av 1 citron/ the peel of 1 lemon
– 2 pressade vitlöksklyftor/ 2 garlic cloves
– en tumme ingefära/ a thumb of fresh ginger
– 1 msk torkad persilja/ 1 TBS dried parsley
– örtsalt/ herbal salt
– svartpeppar/ blackpepper

Gör så här:

Blanda alla ingredienser utom aubergine i en skål, salta på känsla men det behövs ganska mycket salt. Skala auberginen och skär i småbitar och lägg i en skål. Häll över dressingen och blanda runt ordentligt, tryck gärna lite extra mycket med skedar så smakerna från dressingen verkligen går in i auberginen. Låt (helst) stå ett par timmar.

20150309_134634

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.