Raw värmande frukt tips+ banan choklad dessert recept

on

20160621_073411-1Är du också alltid sugen på frukt? Tycker du också att det kan vara lite kylande att sätta sig med en stor melon framför sig? Visste du att vissa frukter är väldigt goda att värma? Det är inte sönderkokta plommon, grillad ananas eller en ugnsbakad äppelpaj jag pratar om utan det är nämligen lätt värmd frukt, i torkugn eller i ugn på lägsta temperatur. Alla temperaturer över 37 grader upplever vi som varmt, så att äta något runt 40 grader upplever vi som varm mat och det är alltså värmande för oss. Här kommer några frukter som är otroligt goda att värma, och längre ner finner ni en klassiker, chokladfylld banan, ni vet sån där god man åt förr som man ugnsbakade. Sanningen är att den faktiskt blir godare raw, testa!

– Melon.
Det här kan du göra med alla melonsorter, dock blir honungsmelon, cantaloupe, piel de sapo, jimbee eller tigermeloner bäst. Börja med att du delar dem på mitten och skrapa ut kärnorna, därefter sätter du in halvorna i ugnen på 40-46 grader ca 1-2 timmar beroende på melonens storlek. När du sedan tar ut melonen kan du hålla den varma melonen som en tekopp i händerna och äta med sked. Mycket värmande, precis som en kopp te!

– Päron.
Skölj päronet och lägg in hela som det är i ugnen på 40-46 grader ca 1 timme. Päronets smak kommer fram betydligt tydligare och det är väldigt värmande att hålla i och äta rakt av!

– Vindruvor.
Det är samma som med päronen, vindruvornas smak kommer fram när dem är lite varmare, dessa små räcker att ha i ugnen ca 30 min, men du kan även ha dem lite längre (ca 1,5 timmar) för en ännu mer kraftfull smak.

– Ananas.
Ofta när man köper ananas i butikerna är den inte tillräckligt mogen och det kan svida på tungan när man äter den då ett enzym, bromelain kan vara väldigt starkt. Genom att skära ananasen i bitar och lägga in i ugnen på 40-50 grader ca 1 timme så hjälper du den att ”mogna till sig” lite, bli snällare mot munnen och bli betydligt mer smakrik.

– Banan.
En skalad banan som fått ligga i ugnen 1-2 timmar på låg temperatur ger ifrån sig en godisliknande smak, är värmande och lugnande för kropp och skäl. Perfekt att äta innan läggdags, testar du mitt choklad banan recept ökar du effekten ännu mer då choklad innehåller viktiga mineraler för sömnen, så som magnesium, kalium och zink. Det innehåller även tryptofan som tillverkar signalsubstansen Serotonin. Serotonin förekommer bland annat i hjärnan där det reglerar sömnen och påverkar humöret positivt. Genom att ge kroppen den här mineral bomben och serotin boosten innan läggdags kommer du sova gott och musklerna kommer bli mer avslappnade. Den här rätten funkar också som en värmande, energi och näringsrik frukost, mellanmål, dessert eller efter träning. Den blir bra när du än vill ha den.

– Chokladfylld banan.
För en banan behövs ca 1-3 rutor mörk mjölkfri, helst raw (om du hittar) choklad (beroende på bananens och chokladkakans storlek). Skala bananen och skär en skåra genom den på längden, men se till att du inte skär igenom den. Dela på chokladen och tryck försiktigt ner den längs skåran. Sätt in i torkugn/vanlig ugn på minst 42 grader ca 1-2 timmar. Chokladen kommer smälta och gifta in sig i bananen, och oj vad gott det blir! Servera direkt när den är varm!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.