Rawfood ”äggröra” som INTE smakar ägg, utan är fräsch & god!!!


Det här receptet väcker härliga minnen från Thailand! Det är nämligen i Thailand som detta receptet skapades (du kan se i videon nedan när jag gör receptet på frukost buffén på hotellet!).  I Thailand har dem fantastiska bananer, otroligt goda limefrukter och färska supergoda cashewnötter, det är självklart att detta smakar magiskt ihop! Om du nu skulle vilja testa detta i Sverige så blir det lite svårt att få till de där perfekta smakerna eftersom vi inte har den kvalitén på råvarorna, men det finns en lösning på ett recept som ändå blir otroligt gott som jag skriver de perfekta proportionerna på här nedan. För att se exakt hur du gör den här fantastiska ”äggröran”, kolla gärna in videon!

Till en portion behöver du:
– 2 bananer
– 1 dl cashewnötter
– 1/4 tsk himalaya salt (eller lite mer…saltet förhöjer verkligen smakerna i detta receptet!)
– ½ lime

Gör så här:
Om du använder dig av orostade cashewnötter, blötlägg dem minst 30 min innan. Skölj dem därefter och hacka dem i stora bitar. Pressa limen i en skål (förslagsvis den skål du vill äta ur!). Jag älskar dessa kokosskålar som är gjorda av kokosnötskal vilket är helt giftfritt och mycket miljövänligt. Du hittar dem här: http://www.friendlystore.se och genom att använda rabattkoden: ”Victoria10” så får du även 10 % rabatt!  Lägg i cashewnötterna och saltet. Om du använder cashewnötter med salt behöver du inte tillsätta salt, men hälsosammast är att köpa osaltade nötter och använda himalaya salt eller celtic salt som det står i receptet. Mosa bananen med en gaffel lite slarvigt tillsammans med de andra ingredienserna. Det ska inte vara som puré, utan endast lite slarvigt mosat. Se till att du blandat runt allt med limen och servera helst direkt! Smaskens!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.