Gör ditt eget superfoodpulver!


Det är enkelt att göra sitt eget gröna superpulver! Plocka gröna vilda blad i naturen från t. ex skräppa, maskros, kirskål mm eller använd (som i videon nedan) bladen från stjälksellerin, ibland får man ju med så mycket blad när man köper selleri, så ta tillvara på dessa superblad vettja! Det enda som man gör när man gör sitt eget pulver är att torka bladen i en torkugn, på papper i rumstemperatur (tar flera dagar) eller i en vanlig ugn med varmluft/ luckan öppen på glänt. Sprid ut bladen på plåtar och sätt in i din torkugn/ugn. Redan efter en dag är bladen torkade. Låt dem sedan svalna helt och mixa dem släta i en stark snustorr mixer. Man kan även använda kaffekvarn. Förvara pulvret i en väl tillsluten burk. Där håller sig pulvret minst ett år, egentligen flera år, men näringen börjar då avta vid längre förvaring. Ditt gröna sköna siuerpulver är perfekt för soppor, smoothies, bakverk, dressingar, och ja, till vad du vill!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.