Spännande glass med vitlök och alger… (vegan & rawfood)

Det är så roligt att experiementera! Den här gången gjorde jag en glass med oväntade ingredienser. Mina vänner hade ingen aning om vad som var i men dem gillade det, och blev förvånade när dem fick veta vad jag stoppat ner! (Se videon) Våga prova glassen, den är faktiskt oväntat god (och vrålnyttig)!

Superglassen:
7 bananer
5-6 dadlar
1 dl lingon
1 dl blåbär
1-2 vitlöksklyftor (ta en om du inte vill att det ska ta över..! hehe)
1 msk wakamealg eller dulse (torkad- blir ca 1 dl när du blötlagt)
½ tsk malen ingefära
½ tsk kardemumma, malen
½-1 msk ceylonkanel
1 tsk lavendel

Gör så här:
Skiva bananerna och frys in dem så att dem inte ligger så mycket på varandra. Frys dem minst 24 h då blir dem godast, men 6-12 h funkar också. Kör alla ingredienserna i matberedaren tills det är krämigt och liknar mjukglass. Frys ev. glassen 1-2 h i en stor skål innan servering om du vill kunna göra kulor av den eller om du föredrar en fastare konsistens. Servera direkt, den smälter snabbt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.