Sockerfria geléhallon, veganska & såååå goda! Perfekt till alla hjärtans dag!


Det är väldigt enkelt att göra sina egna hälsosamma geléhallon, tro det eller ej! Det enda du behöver är 3 ingredienser, eller ja, 4 ingredienser om man räknar vatten som en ingrediens!

Istället för gelatin så används agar agar i det här receptet. Agar agar är en mycket näringsrik alg, och den finns att köpa i pulverform och flingform hos hälsokostbutiker eller så beställer du det på nätet. I det här receptet används agar agar PULVER, alltså inte flakes. Använder du flakes istället behöver du större volym av produkten, upp mot 1,5-2 msk isåfall, alltså kan du inte byta ut pulvret mot samma mängd flakes utan du får isåfall ta mer.

För ca 20 geléhallon (eller mer, eller mindre beroende på hur stora dina formar är..) behöver du:
2,5 dl hallon (frysta & tinade går bra)
5-6 färska dadlar
2,5 dl vatten
1,5 tsk agar agar pulver

Hjärtformar eller andra formar behöver du till detta receptet med, isformar eller chokladformar är perfekt! Vill man göra större formar kan man använda silikonformar som finns att köpa i olika former som substitut för muffinsformar!

Gör så här:
Mixa de tinade hallonen med färska urkärnade dadlar i en matberedare tills det är jämt och slätt. Man kan sila allt om man vill ha bort hallonkärnorna, men det är faktiskt nice att ha dom kvar också! Låt hallonkrämen vara kvar i matberedaren och sätt på vattnet på spisen. Lägg i agar agarpulvret och vispa. Koka nu dett i ca 10 min under väl omrörning. Häll i agarvattnet i matberedaren på hallonkrämen och mixa snabbt ihop det så allt blandas. Det stelnar snabbt så var inte för långsam här! Häll ner allt i formar. Låt formarna stå i kylskåpet minst 30 min, eller mer om du har stora formar såklart. När dem stelnat helt kan du ploppa ut hjärtanen och servera! Ät upp hjärtanen inom 4 dagar och förvara dem i kylskåpet!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.