Golden milk, snabbt & coolt recept, perfekt resultat varje gång


Minns ni de gudomliga gurkmejabollarna som jag lagt ut för ett bra tag sen? Äter ni kanske 1-2 bollar dagligen? Gurkmeja har så otroligt kraftfulla hälsoeffekter på kroppen, så att äta gurkmeja varje dag är en god vana! Här kommer ett recept på en golden milk, med bas på bollreceptet. Satidigt som bollar är smidigt att ha i väskan eller äta på språng, så kan det va gött att kunna ha lite variation. En värande dryck är ett sätt att få i sig det på. Smakmässigt späds den intensiva gurkmejasmaken ut när man gör en dryck på bollarna istället för att äta dem rakt av, vilket ofta upplevs som godare och bättre för vissa om man t. ex är hemma och är sugen på en värmande och god dryck, för ja, den här drycken blir verkligen riktigt god! Vissa kanske till och med vill ha ännu mer gurkmeja i…

Det som är så bra med detta receptet är att det går så otroligt fort att göra, mixa en boll/ kopp med en kopp valfri mylk. Gör ett rejält lass med bollar och förvara i kylen (håller sig några månader där), så är det bara att ta en boll när man känner för det, eller ja, mixa det med valfri mylk så får du en perfekt kryddad och god värmande dryck- med samma proffsigt bra resultat varje gång!

Till 1 kopp golden milk behöver du:
1 gurkmejaboll
2-3 dl valfri vegetabilisk mjölk, jordmandelmjölk, kokosdryck, mandelmjölk eller den godaste havremjölken som finns

Gör så här:
Ta en gurkmejaboll, dela den ev. lite, eller lägg i den hel som den är i en mixer. Häll i varm valfri vegetabilisk mylk och mixa tills allt är helt slätt. Vill du ha den varm så värmer du allt på låg temperatur i en kastrull under omrörning. Använd ett finger för att känna så det inte blir för varmt, den ska bara bli några grader över kroppstemperatur om man vill bevara näringen bäst! Njut direkt!

Tips!
Den här drycken är perfekt som kvällsdryck för att sova extra gott på natten!

2 kommentarer Lägg till din

 1. Sol-Britt Granlund skriver:

  Sen jag läste om receptet på din hemsida om gurkmejabollarna så har jag ätit dom sen dess, sen är det roligt att få det här receptet också så blir det ju en liten variation, fast jag äääälskar gurkmejabollar, varje morgon är det en lycka att få stiga upp och börja dagen med en Gurkmejaboll och avsluta dagen med det samma😋 .
  Tack fina du för alla dom fantastiska recept som du delar med dig🙏
  Ha en underbar dag/Sol-Britt

  Gilla

  1. Victoria skriver:

   Tack vad glad jag blir att höra, det glädjer mig verkligen att du gillar dem så mycket 🙂 Du kommer nog gilla den här drycken jättemycket 🙂

   Ha en underbar dag du med!
   /Kram Victoria

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.