Det bästa som finns är hummus, skulle kunna äta det jämt!! Däremot skulle jag vara rädd att tröttna på det då eftersom det är så gott. För att inte tröttna på det har jag tagit fram ett till recept på hummus, men som är helt annorlunda. De här receptet går inte att jämföra med vanlig eftersom dem är så olika, men det vi gillar mest är att få variation. Det här receptet är med mandelsmör i, vilket ger en härlig nötig tuch, även mycket citron för att det blir så fräscht och gott! Det här hummusreceptet är som vanlig hummus att det passar det till allt! För att ge lite expempel är det supergott på mackan, till salladen, som dipp, fyllning wraps mm.
Här kommer receptet, du behöver:
– 1,5 dl kikärtor, råa/ 0,6 Cup dry chickpeas
– 1 citron, skal och saft/ 1 lemon, the juice & zest
– 3 msk mandelsmör/ 3 TBS almondbutter
– 1 klyfta vitlök/ 1 clove of garlic
– 3/4 tsk örtsalt/ 3/4 tsp herbal salt
– 1 msk fryst dill/ 1 TBS frozen dill
– 1 msk torkad basilika/ 1 TBS dried basil
– 1/2 tsk spiskummin/ ½ tsp cumin
– 1-3 msk macadamiaolja* (vanlig olivolja funkar fint istället, men macadamiaoljan ger en ytterligare nötig och härlig tuch)/ 1-3 TBS macadamia nut oil or water
*Går att byta ut mot vatten.
Gör så här:
Blötlägg kikärtorna i 24 h, och grodda en dag (nogrannare beskrivning hur du kan grodda dem finner du här). Kör sedan ner kikärtorna och alla de andra ingredienserna i matberedaren och kör till det är slätt, justera oljemängden utefter hur tjock eller lös du vill ha hummusen!
Min favorit är att äta hummusen med raw hirsbröd med pumpafrön och gurka 🙂