Raw sötpotatis/avokado glass med blåbär & vanilj

Nu kommer ytterligare ett grymt gott glass-recept! Glassen har sin bas på rå sötpotatis och avokado, och den är därför inte så söt. Sötman anser jag inte heller behövs läggas till då smakerna från vaniljstången och från blåbären kommer fram så bra utan. Söta saker är mums, men allt behöver inte vara så sött, inte ens om det är glass! Man kan ha någon typ av sötma i men det hade inte blivit alls samma fräscha grej då. Testa så märker ni hur gott det kan vara med glass som inte är så söt!

 

Det som behövs för att göra den här krämiga goda glassen är:

– 1 liten sötpotatis/ 1 small sweet potato
– 3 avokados/ 3 avocados
– 1 dl frysta blåbär/ 0,4 Cup frozen blueberries
– 1 vaniljstång/ 1 vanilla bean
– ev. lite honung, kokossirap eller yaconsirap om du vill ha den mer söt (smaka av!)/ otional: some extra sweetener if you want, honey, yacon or coconutsiryp
– en nypa havssalt/ a pinch of sea salt

Gör så här:

Hacka sötpotatisen i små bitar och gröp ur avokadon, sprid ut i en bred form eller tallrik och frys in minst 4 timmar. Lägg därefter den frysta sötpotatisen och avokadon i matberedaren tillsammans med frysta blåbär och vaniljstång (hela vaniljstången med skal, det sitter nämligen mycket gott och nyttigt i de skalet!) och kör allt så det blir väl finfördelat och tills det blivit en krämig fin konsistens. Skedan upp i två snygga glas och toppa med en nypa salt och lite mer blåbär om du vill.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.