Uppfriskande raw äppelpajglass- för lite kyligare sommardagar

on

Det finns ett problem med glass och det är att det är så kallt! Glass är så kylande. Jag ska inte försöka lura er och skriva att jag ska göra en varm glass, för det går inte, den skulle smälta. Det som man istället kan göra kalla sommardagar/ höstdagar är att man gör en glass med värmande kryddor och som inte är så ”isande”! Den här glassen innehåller kanel och kardemumma som båda är väldigt ”värmande” kryddor. Den innehåller även ingefära som ökar cirkulationen, och därmed också är värmande. Macapulver har jag i för att jag tycker det binder ihop smaker på ett väldigt fint sätt, men även att det är uppiggande, vilket man kan behöva det dagar då solen inte syns så mycket! Mesquitepulver har jag även de haft i, och det är för smaken, jag tycker det smakar så gott! Det ger en liten karamell/ kola tuch till glassen. Har du verken maca eller mesquite pulver hemma, så finns det två alternativ:
– Du köper det för att dem är så underbara!
– Du hoppar över det, för glassen blir bra utan också!
20150708_141931

Till receptet:

– 2 äpplen/ 2 apples
– 1 msk mesquitepulver/ 1 TBS mesquite powder
– ½ msk macapulver/ ½ TBS maca powder
– ½ msk kanel/ ½ TBS cinnamon
– en stor tumme ingefära (ta så mycket du vill, ju mer- desto mer hetta!)/ 1 thumb fresh ginger
– ½ tsk kardemumma (godast att mortla själv, men funkar med färdigt pulver)/ ½ tsp cardmon
– ca 600 gram banan (ca 6 stora, obs! väl mogna bananer)/ 600 grams of bananas
– 1 msk mandelsmör (går att utesluta)/ 1 TBS almondbutter

Gör så här:

Börja med bananerna, skala dem och skär i bitar, och lägg utspritt på en plastfolieklädd tallrik. Frys minst 4 timar. Börja därefter med glassen. Kör alla ingredienser utom bananerna i matberedaren till det blir som en slät ”sås”. Tillsätt nu de frysta bananerna. Håll i matberedaren och kör till du har en glassliknande konsistens, det kommer ta lite tid och du kommer behöva stoppa maskinen för att vända runt glassingredienserna med en sked från kanterna lite då och då. När den sedan är klar, servera direkt! Ät upp allt själv eller dela glassen med andra, serverar du i portionsglas som en dessert/ liten fika räcker satsen upp till 4 små portioner!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.