Varma sommardagar finns det inte gott om. Däremot finns det gott om vattenmeloner, så en läskande vattenmelonsoppa kan man äta när som helst! Är det inte varmt ute så behöver man inte ställa ingredienserna i kylskåpet, utan man låter dem stå i rumstemperatur innan så att soppan inte blir lika svalkande. Är det däremot en riktigt varm och skön sommardag är det gott att ha ingredienserna i kylen innan och sedan njuta av soppan ute i solen! Den här soppan är otroligt hydrerande, med hjälp av att den både är lite söt, sur och salt och med vätska från naturen når den ut att vattna alla celler i kroppen. Alltså är den perfekt de dagar man behöver extra mycket vätska, t. ex om man rest (då blir man alltid uttorkad), efter ett hårt träningspass, eller som nämnt tidigare, en varm sommardag! 🙂
Till receptet på den här underbara soppan behöver du:
– 1 kg vattenmelon (utan skal, ca en halv medelstor)/ half of a watermelon
– 1 röd paprika/ 1 red bell pepper
– en stor knöl ingefära (hur mycket sting vill du ha? 2 tummar tycker jag själv blir bra)/ a thumb of ginger
– 1-2 lime (beroende på hur saftig den är, själv föredrar jag den ganska syrlig, men brukar ta 1,5 lime)/ 1-2 lime
– en rejäl näve mynta (en kruka ca, jag använder grönmynta, tycker det är godast, men använder du pepparmynta/annan mynta behövs inte lika mycket, smaka av!)/ fresh spearmint
– ev. ½ tsk havssalt/ ½ tsp sea salt if wanted
– 1 gurka/ 1 cucumber
Gör så här:
Mixa ihop alla ingredienser utom gurka till det är helt slätt. Gör nudlar av gurkan med en grönsakssvarv eller potatisskalare/ osthyvel+kniv om du inte har en grönsakssvarv. Blanda i nudlarna. Ät soppan med sked och gaffel direkt ur melonskalet (bild) eller servera i portionsskålar i glas. Den här soppan är en läcker förrätt för ca 3-4 personer eller en huvudrätt till 1 person! Du kan även hoppa gurkan och ha soppan som en läskande dryck! En fördrink att bjuda gästerna på kanske?