Zucchini & äppelriv med ärtröra

Det här receptet är för dig som vill ha något snabbt, gott, nyttigt och enkelt. Man behöver inte många ingredienser till en sån här god måltid, och dessa ingredienser är ofta typiska råvaror man ofta har hemma. Genom att äta den här rätten får du i dig mycket lättupptagliga näringsämnen utan att belasta kroppen så mycket. Ät den året runt och variera gärna med kryddningen. Örtkryddor så som basilika, mynta, citronmeliss, koriander, persilja är nice. Currypulver ger en värmande känsla. En skvätt tamarisoja kan vara gott istället för salt. Kokosolja kan vara gott istället för olivolja om man vill ha en svagt kokossmakande rätt. Chili eller cayenne för hetta. Lime istället för citron. Ni ser, variationsmöjligheterna är många, men nedan har jag antecknat min favoritversion! Om man vill kan man endast göra ärtröran och servera med andra tillbehör, potatis, grönsaksstavar som man dippar, tofu, tempeh, linser, groddar etc. Lek med receptet vettja!

Zucchini & äppelriv med ärtröra recept:
Till rivet behöver du:

1 zucchini/ 1 zucchini
ca 2 dl hackad vitkål/ about 0,8 Cup of cabbage
3 äpplen/ 3 apples
(valfritt: 1-2 klyftor pressad citron+1 tsk olivolja)
Ärtröra:
250 gram gröna frysta ärtor, tina dem innan/ 250 grams of frozen peas
Juicen av 1 citron/ the juice of 1 lemon
1 msk olivolja/ 1 TBS of oliveoil
½ tsk salt/ ½ tsp of salt
en tumme ingefära (valfritt)/ a piece of ginger (optional)
1 vitlöksklyfta (valfritt)/ 1 garlic clove (optional)

Gör så här:
Grovriv zucchini och äpplen. Hacka vitkålen och blanda ihop på en stor vid tallrik eller i en salladsskål. Pressa ev. över en halv citron, häll på 1 tsk olivolja och massera in detta med grönsakerna och äpplena. Detta momentet är valfritt men det blir mycket saftigare, smakerna blandar sig bättre och då får ner luftigheten lite i rätten vilket blir väldigt bra! Gör såsen genom att köra alla ingredienser i matberedaren tills det är någorlunda slätt. Blanda med grönsakerna och äpplena. Toppa ev. med groddar och servera!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.