Spännande glass med vitlök och alger… (vegan & rawfood)

Det är så roligt att experiementera! Den här gången gjorde jag en glass med oväntade ingredienser. Mina vänner hade ingen aning om vad som var i men dem gillade det, och blev förvånade när dem fick veta vad jag stoppat ner! (Se videon) Våga prova glassen, den är faktiskt oväntat god (och vrålnyttig)!

Superglassen:
7 bananer
5-6 dadlar
1 dl lingon
1 dl blåbär
1-2 vitlöksklyftor (ta en om du inte vill att det ska ta över..! hehe)
1 msk wakamealg eller dulse (torkad- blir ca 1 dl när du blötlagt)
½ tsk malen ingefära
½ tsk kardemumma, malen
½-1 msk ceylonkanel
1 tsk lavendel

Gör så här:
Skiva bananerna och frys in dem så att dem inte ligger så mycket på varandra. Frys dem minst 24 h då blir dem godast, men 6-12 h funkar också. Kör alla ingredienserna i matberedaren tills det är krämigt och liknar mjukglass. Frys ev. glassen 1-2 h i en stor skål innan servering om du vill kunna göra kulor av den eller om du föredrar en fastare konsistens. Servera direkt, den smälter snabbt!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.